Откъснати семейства и необитаеми домове са резултатите от наводненията в Смолянско и Бургаско. На места се налага дори да се доставя хляб с багери.

Бургас бавно се възстановява. Продължава описването на щетите. Днес в разчистването на наводнените къщи се включиха и доброволци. Втори ден в Смолянско няколко села са блокирани от активирани свлачища. Именно там багер се включи в доставките на хляба. И към момента до хората продължава да се достига единствено с тежка техника, съобщават от нова телевизия. И докато хората се съвземат, водолази продължават да издирват загиналото семейство в местната река. 

След проливните дъждове започна да прелива и язовир „Ивайловград”.  Въпреки огромните количества вода, експерти твърдят, че няма опасност за населението.  Все пак хората са предупредени да преместят автомобилите си. Язовирът е последният от каскада „Арда”. Само няколко километра след стената реката навлиза в Гърция. Ако преливащите води създадат проблем, то той ще е на територията на южната ни съседка.

TrafficNews.bg