Експертна работна група прави анализи и до 15 февруари ще има решение за проблема с лифтовете на Банско. Това каза министърът на екологията Ивелина Василева. В момента се изяснява ситуацията с договора. Законът не забранява строителство навсякъде и там, където е позволено, трябва да бъде направено. Искаме бързо и балансирано решение, посочи екоминистърът в сутрешния блок на бтв. Дълги опашки се вият пред единствения лифт в курорта и скиорите недоволстват всеки ден. Правителството обаче стопира решението за изграждане на второ съоръжение и сега отново проблемът е на дневен ред.

Вчера стана ясно, че Община Банско и местен инициативен комитет свикват поредна демонстрация с искане да бъде построен втори кабинков лифт в ски зоната над града. Привържениците на идеята ще блокират пътя при входа на Банско днес в 17 часа в знак на подкрепа за проекта.

„Ще блокираме пътя пред град Банско, за да покажем на управляващите и на цяла България, че с банскалии шега не бива. Този път няма да отстъпим, защото на карта е поставено добруването и развитието на целия Пирински край“, заканиха се организаторите.

TrafficNews.bg