Приятелки на пребитата в София пловдивчанка Добринка Божилова започнаха нестандартна акция във Фейсбук в нейна подкрепа. Идеята е на приятелката й Ани, която предлага всички, жени които съчустват на Доби , да се гримират като посинени от бой и да качат снимките си в социалната мрежа. 

"Приятелката ми и майка на две деца Добринка Божилова бе пребита от полицай в метрото, защото не си е носила личната карта. Аз съм против насилието във всяка една форма, а най вече срещу жени, както и от органи на властта. Призовавам всяка, която не желае на нея или на нейна приятелка да се случи подобо нещо да подкрепи Доби и да качи снимка на гримираното си лице" пише Ани. 

Добринка е била пребита на 18 -ти януари пред касите на метростанция „Надежда”. Първото си интервю за пловдивчанката даде за  TrafficNews.bg. Божилова отишла да изпрати приятел , който гостувал на семейството и да си купи цигари. „Излязох с 10 лева в джоба. Останахме пред касите, докато дойде влака и си говорехме. В този момент към нас се приближи полицай от охраната на метрото и ни поиска личните документи.

Моят познат извади картата си, а аз казах, че ще се обадя на мъжа ми да ми донесе моята. Живеем на 2 минути от метрото. Полицаят обаче се държеше грубо и арогантно и ни каза да го последваме в служебната стая” разказа пловдивчанката.  Напрежението ескалирало , когато мъжът, който бил с Добринка , предупредил униформения да спазва дистанция, защото „миришел на лук”. Забележката вбесила полицая и той тръгнал да слага белезници на мъжа.

„Започнах да го увещавам да не го прави, защото ще се легитимирам след малко. Той се обърна към и каза „Ти да мълчиш! И ме цапардоса. След това започна да ме налага яростно”, разказва Добринка. Смята, че е загубила съзнание, защото й се губили моменти. Когато се свестила, видяла, че полицаят удря мъжът с белезниците.

Он МВР назначиха проверка и тяхната версия бе , че Божилова и приятелят й се държали хулигански и агресивно. 

TrafficNews.bg