БЧК вече започна да предоставя на материали от първа необходимост на пострадалите след обилните дъждове и силния вятър, съобщиха от пресцентъра на организацията.

В община Добрич на 200 от евакуираните от село Долина и село Одринци са предоставени легла, чаршафи, одеяла, възглавници и вода.

В област Варна на пострадалите в село Бозвелийско са предоставени 50 комплекта чаршафи и одеяла, а на около 500 евакуирани от община Аврен – сандвичи, вода и завивки.

В област Бургас и в област Шумен на пострадалите семейства се предоставя минерална вода, дрехи и матраци. Домакинствата са социално слаби, с възрастни хора и многодетни, отбелязват от БЧК.

Днес председателят на БЧК Христо Григоров и генералният директор доц. д-р Красимир Гигов заминават на посещение в засегнатите общини на Североизточна България, за да се запознаят на място с конкретната ситуация и с необходимостта от оказване на помощ на пострадали.

Екипите на БЧК в цялата страна са в готовност за действие при необходимост. Поддържа се и постоянен контакт с ПБЗН-МВР, с областните управители и кметовете на общини в застрашените от наводнение региони.

Благотворителната кампания на БЧК за набиране на средства за пострадали от наводненията продължава. 

Дарения можете да направите на банковата сметка, обявена на интернет страницата на БЧК, или чрез SMS на кратък номер 1466 за всички мобилни оператори.

TrafficNews.bg