МВР обяви за общодържавно издирване Чубака, Роди черния и Емил Александров, съобщават от ведомството.

Те са търсени във връзка с воденото в ГД „Криминална полиция" досъдебно производство за участие в организирана престъпна група.

За общодържавно издирване са обявени Недялко Цветанов Цвятков - Чубака /38 г./ от Габрово, Радослав Иванов Калчев - Роди черния /48 г./ от Варна и Емил Мариов Александров /27 г./, същия родом от черноморската столица.

Недялко Цвятков е висок 180 см, с нормално телосложение. Има овално лице, пъстри очи и къса коса.

Радослав Калчев е висок 175 см, нормално телосложение. Има овално лице и кафяви очи.

Емил Александров е с ръст 178 см, нормално телосложение. Има овално лице и пъстри очи.

Тримата са търсени във връзка с водено в ГД „Криминална полиция" досъдебно производство за участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на престъпления по чл. 115, чл. 129, чл. 128, чл. 143 от НК - престъпление по чл. 321, ал. 1 и ал. 2 от НК.

Всеки, който разполага с информация за издирваните, може да сигнализира на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността е гарантирана, уверяват още от Министерството на вътрешните работи.

Стана ясно, че тарторът на групата Радослав Калчев е напуснал страната на 11 януари. Именно той, според зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, в един момент решил, че заедно с наркоразпространение, хората му могат да изпълняват и мокри поръчки. Рязане на уши и пръсти, чупене на ръце и крака, убийства са сред бруталните прояви на групата. Освен тях обаче са извършвали палежи и изнудвания. Групата се е характеризирала с  йерархичност и всеки е отговарял за определена задача.

TrafficNews.bg