В началото на месец септември, Калоян Милев от София съобщава във Facebook, че 4-годишният му син Никола е изчезнал заедно с майка си.

Младият баща твърди, че съпругата му Теодора е извела детето им в чужбина, въпреки издадена от него забрана. По думите му тя имала сериозни психически проблеми, и е отвлякла детето с помощта на майка си и с фалшифицирани документи.

По информация на Калоян съпругата му е заминала заедно с детето за Турция. Тръгнали са от Летище Варна, разказва Нова телевизия.

Проверка на МВР  показа, че майката е използвала трик, за да заобиколи граничната проверка. Жената е купила самолетни билети за себе си и сина си от Варна до София. Чекирала се е и е минала без проверка, защото полетът е вътрешен и няма проблем детето да пътува. В същото време обаче е имала и билети за полет до Истанбул.

Според граничните власти майката е използвала подправен документ, според който бащата дава съгласие детето да пътува.

„Този билборд е провокация, а не начин да търся детето си”, твърди бащата Калоян Милев.

10 месеца бащата не знае къде е синът му. За последно майката и детето са засечени в Тайпе и след това следите им се губят.

„Държавата няма инструментариум, по който да връща деца и затова чакам да се разбере къде са, за да предприема лични действия”, заяви още бащата.

„Не знам нито къде е детето, нито къде е майката. Говорим само по телефона”, каза от своя страна Пламен Паунов, който е адвокат на майката.