Млада жена е убита по жесток начин в петък в столицата, а полицията е задържала извършителя в Созопол.

По информация на "24 часа" жертвата е 29-годишна студентка, която е била удряна с метален стик по цялото тяло. Според изданието момичето е от Лом и е учило в Датския колеж в София. Задържаният за убийството е приятелят на жертвата - също 29-годишен - Стефан Станев. Шефът на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова съобщи, че престъплението е извършено заради съмнения за изневяра. 

Станев обяснил пред разследващите, че "за да спре страданията" на момичето, забил нож във врата й. 

След убийството момчето се обадило на своя приятелка и й признало какво е направило. Станев бил шокиран и тръгнал с джипа си към морето. По пътя качил двойка момиче и момче. Първоначално се държал любезно с тях, но около 3:30 часа спрял край ямболско село, сложил метален бокс на ръката си и ударил момчето. Станев успял да вземе портмонето на пострадалия. 

Чак в 15 часа на следващия ден момичето, на което Стефан Станев признал какво е извършил, се обадило в полицията. Той бил обявен за издирване, а малко по-късно бил и заловен.

По-рано Сотир Цацаров заяви: "Поздравявам СДВР за изключително бързите и активни действия по разкриване на извършеното в петък изключително тежко и жестоко убийство в столицата, при което е убита млада жена и при което извършителят беше разкрит и задържан на територията на Община Созопол", пише Агенция "Фокус".