32-годишна психичноболна жена и трима мъже са задържани за убийството в столичния квартал "Хиподрума". Жертвата е жена на 52 години, съседка на заподозряната за престъплението.

В 4:10 ч. в петък мъж подал сигнал за труп на кръстовището между ул. "Мъглен" и бул. "Цар Борис III". Екипи на 6-о районно и Бърза помощ пристигнали за минути. Намерили мъжа, подал сигнала, труп на жена, а покрай тях - 32-годишната Светослава Пеева, която била видимо неадекватна. 
Жертвата била прободена няколко пъти с нож. Оказало се, че тя и Светослава са съседки. Злоупотребявали с алкохол и често били в една компания. 

"Евентуалният извършител на убийството е 32-годишна жена", каза комисар Ивайло Иванов, цитиран от "24 часа". Тя страда от шизофрения от 15-годишна и е лекувана в психиатрии. Поставена е под пълно запрещение. За последно е изписана през март месец от Александровска болница. 

Задържани са още двама мъже. Единият е съпруг на заподозряната, а другият живеел в апартамента им под наем. За всеки случай полицаите прибрали за разпит и мъжа, подал сигнала за убийството. До късно в петък криминалисти изясняваха каква е ролята на всеки един от тях. Светослава се държала неадекватно и говорила несвързано. 

До късно вечерта криминалистите търсили ножа, с който е извършено убийството. Претърсени са и кофите за боклук по околните улици. 

Предполага се, че 52-годишната жена е убита в апартамента си, а после трупът й е изнесен. Мотивите още не са ясни. Едната хипотеза е, че психичноболната е ревнувала съпруга си от жертвата. Не е изключена и причината да е среднощен битов скандал. 

Съседи на заподозряната казаха, че Светослава може да е набедена за убийца, защото не може да носи наказателна отговорност.

Тя е била лекувана и в психиатричната болница в шуменското с. Царев брод. Когато я изписали през 2010 г., тя не пиела лекарствата си. Представяла се с чужди имена. Била избухлива и вдигала скандали. Измамници я използвали да теглят кредити на нейно име. По искане на брат й съдът я поставил под запрещение в началото на 2016 г. 

Разследването продължава с разпити на задържаните.