Четирима вече са задържаните за убийството от тази сутрин в столицата. Това заяви пред журналисти директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов. В 04.10 е получен сигнал в полицията, че в жк „Лагера” на кръстовището на улица „Мъглен” и булевард „Цар Борис” лице е в безпомощно състояние. Веднага на място са били изпратени полицейски екипи и екип на Спешна медицинска помощ, който констатирал смъртта на 53-годишна жена.

В близост до починалата е бил мъж, който е подал сигнала, и жена във видимо неадекватно състояние. Извършени са оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия. Евентуалният извършител на убийството е жена на 32 години, посочи ст. комисар Иванов, цитиран от Фокус.

Лицето, което е задържано в близост до мястото, където е била открита жертвата, е с психични отклонения. Тя страда от биполярно разстройство – шизофрения, и е поставена под пълно запрещение, каза още ст. комисар Иванов. По думите му за последно тя е била хоспитализира в психиатричната клиника на Александровска болница – София през март тази година. Тя не дава към момента смислени обяснения.

Задържани са за разпит и изясняване на случилото се четирима души: психично болната жена, съпругът й, наемателят им и подалият сигнала за открита в безпомощно състояние жена.