„В Стария град често идвахме да рисуваме като ученици. Веднъж участвахме в една ученическа изложба в Етнографския музей“. Спомените на нашумялата певица Алекса я понасят из любимите кътчета в Пловдив, разказва сайтът PlovdivTime.bg

 

В ученическите си години в СОУ „Св.св. Кирил и Методий“ тя набляга на рисуването и пеенето. Достигайки до кръстопътя коя детска мечта да избере, тя се посвещава на музиката.

„Пеех непрекъснато – вкъщи, в училище, на улицата. Постепенно навлязох на професионалната сцена“, казва най-младото лице на фолка - певицата Алекса. След завършването на гимназия влиза да учи в специалността поп и джаз изпълнителско изкуство в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Талантът й е забелязан още на международния конкурс „Пирин фолк“ през 2012 г., когато тя изпява оригиналната песен „На разсъмване“ по музика на Светослав Логошки и текст на Свобода Бъчварова. Пробива на кастинг в продуцентската компания „Ара мюзик“. Харесват как пее и й връчват договор. Три години по-късно Алекса има записани шест собствени песни и вече е наложено име на поп-фолк сцената в България.  

Какво сподели младата певица от Пловдив пред водещия на предаването "Селфи" Илия Чолаков* - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

*Илия Чолаков е един от най-известните салса инструктори в Пловдив, участвал е в много международни фестивали. Преди няколко години основава "Ройс Денс Студио", което се развива много успешно. В ТРАФИК ТВ Илия Чолаков прави първите си стъпки като телевизионен водещ. 

Ето и някои от известните парчета на младаата певица: