Най-известната шаферка в света мина под венчилото. Сестрата на херцогинята на Кембридж Пипа Мидълтън и Джеймс Матюс излязоха като съпрузи от църквата "Сейнт Марк" в Енгълфийлд, Бъркшир, и се целунаха за зрителите под звъна на камбани.

Принц Джордж и принцеса Шарлот са шафери на сватбата. Църквата е на няколко мили от дома на семейство Мидълтън в Бъкълбъри, тя е в частен имот и е добре скрита от любопитни погледи. Церемонията е частна.

Охранителните мерки са много строги, като местните хора трябва да носят документ за самоличност. Те са помолени изрично да не говорят пред журналисти.

Сред гостите са също принц Хари, принцеса Биатрис, Роджър Федерер и съпругата му Мирка. Пипа Мидълтън е на 33 години. Тя се сгоди за 41-годишния финансист Джеймс Матюс миналата година. Гостите ще отпразнуват сватбата в голяма шатра със стъклен покрив в имението на семейство Мидълтън.

Гостите на сватбата на Пипа са около 150 - много по-малко, отколкото присъстващите на сватбата на сестра й 1900 души. Пипа избра за сватбената си церемония рокля на дизайнера Джайлс Дийкън. Роклята е дантелена, с къс ръкав и гол гръб. Воалът на булката е от Стивън Джоунс. Тя носи и красива малка тиара.

Сатенените й обувки в цвят слонова кост са от Маноло Бланик. Роклята на херцогинята на Кембридж Кейт е в бледорозово. Преди началото на церемонията тя старателно оправи воала на сестра си.

Майката на булката също избра розов тоалет, но в друг нюанс.

Джеймс и Пипа се запознават преди повече от 10 години, когато семейството й е на почивка на карибския остров Сейнт Бартс, където неговите родители притежават курорт. Те започват да излизат заедно през 2012 г, но само за няколко месеца. През 2015 г. подновяват връзката си.