Областният управител Здравко Димитров се срещна с министъра на туризма Стела Балтова. Те обсъдиха приоритетите в маркетинговата стратегия на България за следващата година и в частност приоритетите пред Пловдив и областта в контекста на домакинството на града като Европейска столица на културата през 2019 година.

Здравко Димитров изтъкна, че е важно да бъде създаден културен продукт, който да работи и в бъдещето и да подпомага развитието на града като трайна туристическа дестинация. Министър Балтова посочи, че рекламата на Пловдив като столица на културата трябва да залегне в маркетинговата стратегия на България за следващата година, защото събитието е от национален, а не от местен характер с акцент културния туризъм.

Двамата обсъдиха и развитието на летище Пловдив, както и привличането на нискотарифните авиокомпании с цел увеличаване на броя на чуждестранните туристи към южната част на страната. Те бяха единодушни, че летище Пловдив трябва да бъде отдадено на концесия, за да може да се даде тласък не само на туризма, но и на бизнеса в региона.

На срещата беше отбелязано, че ръстът на нощувките в Пловдив за миналата година е 30%, а посещенията на музеите са нараснали с 33% спрямо предходната година и през уикендите трудно се намират свободни места в хотелите.

На срещата присъстваха Любозар Фратев, председател на Съвета по туризъм Пловдив и Тракийски туристически район, както и депутатът Менда Стоянова.

След срещата зоркото око на TrafficNews.bg я засече в ресторант "Сол и Пипер". Домакин на срещата бе председателя на Съвета по туризъм Любозар Фратев. Към компанията се присъедини и зам. кметът по култулата Амелия Гешева. 

Тримата обсъдиха предстоящите събития под тепетата, като собственикът на ресторанта Николай Боруков покани министърът да гостува на Националната кулинарна купа, която ще се проведе в Пловдив в края на април. Не пропуснаха да опитат няколко от обедните изкушения като лападови сърмички и конски кюфтета, а дамите оцениха по достойнство прочутите ръчни шоколадови бонбони, приготвени лично от шеф готвача.