Италианският производител на суперколи Ferrari започва строителството на тематичен увеселителен парк в Слънчев бряг. Комплексът няма да бъде толкова грандиозен като Ferrari World в Абу Даби и Ferrari Land в Испания, но ще предлага на посетителите не по-малко впечатляващи атракциони, съобщава пресслужбата на компанията от Маранело, пише fakti.bg.

Ferrari Beach ще се намира до световноизвестния плаж "Какао бийч" и ще струва над €150 000 000. Адреналина на гостите на лунапарка ще вдигат най-бързото скоростно влакче в Източна Европа, различни симулатори, писта за картинг и други високооктанови атракциони. Предвидени са забавления и за по-флегматични посетители.

Те ще могат да опознаят историята на Ferrari в музея на легендарната марка, да хапнат мекици по рецепта на майката на Енцо Ферари в закусвалнята "Черния катър" и да си сръбват истинска грапа, докато денсят на по-спокойни северноиталиански танци като монферина, руджеро и бергамаска в дискотеката досами дюните. От Маранело са амбицирани да довършат Ferrari Beach за пика на туристическия сезон през юли-август. Това ще бъде вторият тематичен парк, който компанията открива тази година. Само след 5 дни отваря врати Ferrari Land в Порт Авентура, на един час път от Барселона.

Честит, първи април!