Заради своя роман с Меган Мркл принц Хари вече изгуби титлата най-желан ерген в света, но мястото му веднага бе заето. 25-годишният принц Абдул Матин от Бруней е новият най-желан ерген.

Той е 4-ти син на владетеля на Бруней Хасанал Болкиах, чието състояние се оценява на 20 милиона долара. Според изданието GQ освен Матин, той възпитава още 11 деца: седем дъщери и четирима синове.

През 2011 г. принцът завършва Кралската военна академия Сандхърст и получава званието лаейтенант. По желание на баща си продължава образованието си в университет в Лондон, където получава степен магистър в областта на изкуствата.

Принц Матин владее няколко чужди езика – английски, френски, арабски и италиански. Брунейският наследник обича активните спортове – плуване, бокс, игра на поло и ски, пише elle.bg. Като всички съвременни младежи той също има свой Instagram с 400 хиляди последователи. Съдейки по снимките, които публикува в социалната мрежа, той е любител на дивите животни като тигри и леопарди.

Що се отнася до женското внимание, излишно е да казваме, че коментарите под публикациите му са предимно хвалебствени. Самият брунейски принц казва, че неговата избраница трябва да е „естествена и семпла“.