Глобалната тенденция в световен мащаб за рестартиране на виталността ще бъде доминантата на 26-ия Италиански фестивал на красотата и прическата. "Зелената" му атмосфера в унисон с пролетта навън ще се превърне в притегателен център за потребители и създатели на естетиката във фризьорството. Специализираният форум започва на 31 март в Палата 2 на Международен панаир - Пловдив и ще продължи до 2 април включително, съобщиха организаторите от "Christian of Roma".

Фокусът върху постигането на естествена красота с естествени средства ще се постави още при самото откриване на Италианския фестивал. Зрелищното "зелено" шоу на стилистите от българския екип на световноизвестната компания "Rolland"-Болоня няма да остави равнодушни дори и най-незаинтересованите от екопроблемите на планетата. Динамиката в прическите, костюмите и музиката в атрактивното шоу ще въздействат позитивно с единствената цел да внушат, че красотата, здравето и природата могат и трябва да бъдат неотделимо цяло.

"Амбицията ни е да създадем и възпитаме култура за ползване на биопродуктите за коса. Те са бъдещето в индустрията на красотата. Миналата година стартирахме проект в цялата страна за създаване на т. нар. "Биосалони" - места, където фризьорство се прави с абсолютно натурални продукти, без синтетика и химикали. Горди сме, че първи превърнахме тази елитарна доскоро "био"-услуга в достъпна до всеки", обясни управителят на "Christian of Roma" Елена Кристиано.

И допълни, че само година след старта на проекта броят на "Биосалоните" в България е над 100. Целта е биопродукти да има във всеки фризьорски обект в страната, защото няколко бранда вече са създали такива серии, обясниха от компанията.

Един от тях е италианският концерн "Rolland", който е сертифициран като производител на биопродукти за фризьорството. На щанда в Палата 2, по време на шоу на подиума и в семинар в конферентните зали "зелени" стилисти ще представят екологичната разработка "InSight".

Серията е за професионална употреба и е предназначена за справяне с проблемите при увредени и изтощени коси чрез активната си формула от подхранващи органични микроелементи и витамини. С доказани резултати е и екосерията "OWay". Тя е атрактивна и заради начина, по който се предлага - необработени натурални смлени билки в рециклируеми опаковки. Извършваните с тях "био"-услуги представляват терапии против омазняване, пърхот и косопад и са своеобразен ритуал за подмладяване и релакс, уверяват организаторите.

"Зелена" серия са подготвили и екоекспертите на марката "BES" от Милано. Нарича се "Hergen" и атакува безкомпромисно проблемите на скалпа и косата. Начините на прилагането й ще бъдат демонстрирани от стилистите по време на Италианския фестивал на красотата и прическата. В специалния кът на щанда с новата биосерия "Hergen" ще се предоставя възможност на посетителите за извършване на изследвания и диагностика на косата и на скалпа. Според резултатите от тях експерти ще препоръчват най-подходящата козметика и стилизиращи продукти, съобразени с индивидуалните особености, обясниха специалистите.

На международния форум в Палата 2 миланската компания "Alfaparf" ще анонсира подготвяна нова серия биопродукти за коса. Нейното цялостно представяне обаче ще се състои на есенното издание на Италианския фестивал на красотата и прическата, което ще се проведе в София.

Следвайки биоконцепцията си, организаторите на Италианския фестивал - "Christian of Roma", са осъществили сътрудничество с фирмата производител на продукти за заздравяване на коса "L`anza" от САЩ. Презентацията им ще се състои на 4 юни в столицата с участието на топстилиста Амон Карвър. Серията е от високия таргет клас и първите 20 салона у нас вече са заредени, обявиха от "Christian of Roma".