Музикалният афиш на Пловдив става все по-многоцветен след лансиране на новата концептуална линия The Soulful Project в Avenue bar & dinner от 1-ви март. Първите ноти на гост-диджеите от новата програма очаквайте на Националния празник, когато зад грамофоните ще застане DJ Skill от Домъ на плочата. В събота, на 4-ти, майсторство с винила ще ни покаже добре познатият на пловдивската публика DJ Todd. За първи път в Avenue, той ще представи диджей сет от света на соулфул звученето. На празника 8-ми март, наред с много промоции и специални изненади от кухнята, ще се насладим на звукова картина, изрисувана от диджей и саксофонист на живо в лицето на Mr. Moon & Venko. 

Иновативното в концепцията е, че всички артисти, които ще се изявяват, ще радват посетителите с музика, селектирана специално за стиловата насоченост на всяка една от тематичните вечери. В основата на The Soulful Project за събота е заложен танцувален ритъм, стилово ориентиран към Soul и Soulful House музиката. Петък, от друга страна, е денят, в който мелодията ще ви отпусне след дългата работна седмица – джаз, фънк и боса нова, съчетани със сладкия привкус на електронното звучене ще допринасят за приятната атмосфера и вкусната вечеря в Avenue bar&dinner. До края на месец март ще ви представяме музикантите и диджеите на The Soulful Project, които ви предстои да видите и чуетe. Ще ви разкажем тяхната история, интересни факти около артистичния им живот и идеите, които реализират. 

Първата предвидена изява на 3-ти март в лицето на Стефан Колев, познат като DJ Skill е съчетание на Chill & Groovy ритми, облечени в одеждите на проекта „Българи“. Албумът е създаден заедно с продуцента Цецо (Цветан Мегленчев), Атанас Петков (кавал) и Иван Марковски (каба гайда). Музиката в него е съчетание на автентичнии фолклорни елементи, обвързани с бийта на хип хопа. Ритмите от неговото радио Soul Searchin’ стои в основата на това музикално съчетание. Радиото е създадено за “тези, които търсят и намират в музиката тази малка частица или нотка, която може да се усети с душата и сърцето“, както казва самият Стефан. Това непотворимо разнообразие на стилове ще намерите само на българския Националния празник и е създадено специално за Avenue bar&dinner. 

В събота, на 4-ти, зад грамофоните ще застане самият DJ Todd, който забавлява българската публика с ежеседмичните си изяви в най-известните български клубове още от началото на 90-те. Музикалният спектър в неговите сетове се обогатява със Soulful, Afro-House и Funky House ритми, а в нощта на на изявата си в Avenue ще ни представи специално подбрани парчета на плочи с ексклузивно соулфул звучене.

Ексклузивно за празника на дамите – 8-ми март, на сцената ще застанат двама от най-изтъкнатите български музиканти: саксофонистът Венелин Георгиев и продуцентът, перкусионист и диджей Младен Димитров. Партито носи името Fiesta Events и е съчетание на Soulful House музиката с нежния звук на саксофона.  С този проект те се изявяват под псевдонимите Mr. Moon & Venko – две имена, намерили място сред отличниците не само на българската, но и  на международната сцена.  Mr. Moon ще се изяви и като подгряващ диджей в нощта на голямата изненада от Италия –  Alfred Azzetto a.k.a. DB Boulevard, който ще имаме удоволствието да слушаме в петък, 24 март.