Ако ресторантьорите си направят карта на различните градски особености в България и специфики на вкусовите предпочитания, то пловдивчаните ще се отличат с изискан вкус и претенциозно небце.  Всеки готвач ще ви каже, че е трудно да угодиш на пловдивския клиент, колкото и да се стараеш. Веднъж ще му се преяде прясна риба, а после сръбска скара,  ще има претенции и за мястото, където да се храни и изобщо угодия няма. 

Под тепета обаче има заведение, което вече 25 години успява да угоди на всеки вкус – Ефир 100. Ресторант, който предлага уникални рибни специалитети и поддържа ежедневни доставки на прясна риба от Черноморието и Гърция.  В менюто има богат избор от скариди, калмари, октоподи, както и  калкан, сафрид, ватус, чернокоп и целият набор от риби, който обикновено опитвате по време на ваканцията си на Бяло море. 

Специално за гостите на  международното изложение за вини „Винария” в Панаира, тази седмица от Ефир 100 са подготвили много изненади и апетитни предложения.  Посетителите в емблематичното заведение ще могат да опитат също така от прочутите шишове, който са майсторски приготвени и поднесени по специален начин. Крехко месо, гриловани зеленчуци, пържени картофи и като кулминация на всичко това и пърленки, направени по специална рецепта. Меню, на което пловдивчани не могат да устоят, а на гостите на града им се приисква да се преместят под тепетата.

Клиентите ще могат да се насладят и на колекция от над 120 вида различни вина. Сред тях е и специално вино, което се прозивежда специално за заведението от немския сорт грозде "Регент" - напика, която не може да бъде опитана никъде другаде, освен в Ефир 100.