Манипулация на вота на зрителите прекрати гласуването за тазгодишните награди на телевизия "Планета". Самите организатори от телевизията съобщиха за измамата, след което анкетата бе прекратена.

Тази година няма да има традиционната церемония на чалга Оскарите, а победителите в 11 категории трябваше да бъдат определени чрез вота на меломаните.

Причината за липсата на червен килим са постоянните дрязги межди певците. Миналата година Галена дори бойкотира връчването на статуетките, а по-късно заяви, че повече няма да участва в тях.

Въпреки това именно Галена водеше в допитването, но през последните дни Преслава рязко я настигна. Званието Певец и Певица на годината винаги са предизвиквали най-голяма конкуренция.

При мъжете пък през по-голямата част от времето водеше Галин, Константин също се намеси в борбата. Само за една нощ пък дръпна Фики, което може да е една от причините да се прекрати гласуването.

"Чрез компютърна манипулация, граничеща с измама, някои от гласуващите се опитаха да пренаредят истинския вот на зрителите, а правото на телевизия "Планета" е да не приеме за реален този вот", гласи официалната информация.

Все още не е ясно дали ще се поднови гласуването, но с нов регламент, или певците ще се разминат без никакви награди.