Изискани дами с модерни тоалети, стилни прически и твърда ръка присъстваха на годишните награди Бизнес дама на годината 2016. Бляскавата церемония се проведе в столицата и събра едни от най-добрите управители и собственици на фирми от нежния пол. 

Сред гостенките на церемонията, които многократно са показвали как успешно управляват хора и фирми бяха собственикът на козметична компания Christian of Roma - бизнесдамата Елена Кристиано, както и Илиана Алипиева, Лина Маймарова, Славка Каравелова, Димана Василева, шампионката по стрелба Мария Гроздева.

Великолепната вечер бе открита с изпълнения на трио Сопрани, по време на които премина и дефилето с кожени облекла на Димитри Казан, а залата беше брандирана с логото на новата кампания на Christian of Roma - биосалони.

Младата бизнесдама Нери Русева спечели титлата Бизнесдама на 2016 година. Повече от седем рокли донесе на Бизнесдама на годината певицата Жана Бергендорф. Тя загуби цял ден в бутика на Есил Дюран, за да избира тоалет за бляскавото събитие на годината и понеже не се спря на нищо конкретно, свитата и пристигна с пълен автомобил с друхи.

В края на краищата Бергендорф успе да се преоблече само три пъти- веднъж за изявата си на сцената, после за оставането си на гала вечерята и после на тръгване. Точно 175 души присъстваха на церемонията по връчване годишните наградите. Притежателят на конкурса лорд Евгени Минчев започна вечерта с набиране средства за организирания от него Британско Български Бизнес Бал в Лондон.

Той подчерта, че идеята на това събитие е България да бъде представена в най-добрата си светлина от своя истиниски елит. В началото думата бе дадена на банкерката Виолина Маринова а след това и на дългогодишния председател на конкурса Марияна Печеян. Сред гостите бе и депутатката Ирена Соколова. Минчев поднесе бутилка Дом Периньон на д-р Ружа Игнатова, която след награждаването и с Бизнесдама на 2014 година, направи световна кариера.

Наградите за 2016-та отидоха при следните дами и категории- Айля Хасан- собствена адвокатска кантора, Весела Нешкова-Керамо- обзавеждане на баня, Александра Терзиева –Пападополу- собствен бизнес, Ирена Кирова- счетоводна кантора, Юлия Забунова- собствена СПА верига, Севделина Фотева- Варчев финанс, Анелия Петкова- 10 години в бизнеса, Ваня Червенкова- 15 години в бизнеса, Славка Занева- „Софтекс Интериори“ Йоана Томова- сватбен организатор. Бизнесдама на годината стана генералният представител на Dodge за България и Румъния Нери Русева.

Наградата й бе връчена от британската актриса Ким Хартман, позната в ролята си на Хелга от сериала Ало, ало. В динамичния благотворителен търг бе предложена рисунка на проф. Валентин Старчев - автор на паметника пред НДК. Неговата фантастична картина отиде в колекцията на д-р Ружа Игнатова и нейния съпруг Бьорн. ВИП куверт за предстоящия Бал на топ моделите пък спечели тайнствена дама пожелала анонимност. Снимката с автограф на Хелга и хер Флик отиде при футболния бос Валентин Михов.

Жана Бергендорф, в рокля на Есил Дюран превзе сцената , на която по-късно се възкачи звездната Емануела. Пред гостите бе прочетен приветствен адрес от името на посланичката на Държавата Израел- Н.Пр. Ирит Лилиян.

TrafficNews.bg