Кои са хората, които бяха най-близо до току-що спечелилия изборите нов президент на България Румен Радев? Стара максима е, че щастието не намалява, когато се споделя. Но също така абсолютна истина е, че е много по-лесно да тъгуваш с болката на другия, отколкото да се радваш на доброто, което му се случва. В този смисъл хората предпочитат да се наслаждават на щастието си с най-близките си хора, с тези, които считат за добронамерени и в които вярват.

Изхождайки от тази философия, TrafficNews.bg ще се опита да разбере кои са хората, които в нощта на изборите, в най-първите минути на радост и опиянение за президента Радев, са били до него, радвали са се с него и, естествено, са отпили първата чаша шампанско с него.

И така: три жени и един мъж се набиват на око веднага като погледнем снимката, направена веднага след като стана ясно, че вотът за генерала е убийствено по-висок от този за съперничката му.

Тук са обичайно заподозрените: новото вице - Илияна Йотова, която логично е щастлива, защото половината от щастието й е за самата нея. Все пак Червената лъвица е част, и то много съществена от победата. Всъщност според запознати бившата журналистика била винаги готова да изслуша и помогне на всеки - затова и е една от любимките на социалистите. Какво пък, може вече да е станала любимка и на ген. Радев?...

Втората жена - Корнелия Нинова. С високо вдигнати ръце, усмихната - личи си, че се радва искрено за победата. Но тя - победата, си е в много голяма степен и нейна лична. Защото Нинова заложи себе си с кандидатурата на Радев. Въпреки че всеобщо е мнението, че това не е победа на Корнелия Нинова, няма как да не се запитаме - а ако не беше победил Радев, това нямаше ли да е огромна загуба за Нинова като лидер на социалистите?

Третата жена всъщност е първата дама - Десислава Генчева. Колкото и да им се искаше на някои тя да бъде любовницата, оказа се просто... съпруга. И независимо от противоречивия й тоалет, който май беше обсъждан повече, отколкото речта на съпруга й, жестът й, щракнат от фотообектива, е достатъчно красноречив - на самоуверена, вярваща в победата на мъжа си жена, която като че ли казва: "Естествено, победихме!".

Четвъртият до президента Радев неочаквано (или не съвсем) е бившият кмет на село Труд Николай Копринков, кандидат за кмет на община „Марица“, сега член на червения Национален съвет и... дългогодишен приятел на генерала. Може би затова той е най-засмян на снимката, определено е във възторг от това, което се случва с неговия приятел.

И така - тези четиримата бяха с Генерала, преди да стане президент. Те бяха и плътно до него, когато стана ясно, че той ще е президентът. А кой ще продължи и по новия път на генерала, тепърва ще стане ясно. Защото след шампанското и еуфорията идват работата и проблемите...

TrafficNews.bg