Неговото име е Уанг Дъшън, той е на 80 години и в Китай го наричат „най-горещия дядо". Сред професиите, които упражнява, са актьор, модел и артист, но най-важна за него е борбата с остаряването - и физически, и психически.

„Природата определя възрастта, но вие определяте състоянието на духа си", категоричен еУанг Дъшън, който има две деца и едно внуче.

„Можеш лесно да определиш дали си стар само с един въпрос - Осмеляваш ли се да опиташ нещо ново, нещо, което не си правил никога досега?", казва Уанг Дъшън, цитиран от New York Times.

80-годишният модел, който миналата година обра овациите на модния подиум в Пекин, тренира всеки ден, намалил е количеството алкохол, но не се ограничава в храненето. „Не съм придирчив относно храната. Хапвам каквото си поискам", признава Уанг Дъшън.

Дъшън е роден 1936 година в семейство на готвач и домакиня. Има осем братя и сестри.

 Вижте неговия разказ и вдъхновяващото му послание послание:

„На 24-годишна възраст бях театрален актьор. На 44 години започнах да уча английски език, на 49 създадох мой собствен език със знаци. След това отидох в Пекин и започнах отначало. На 50 години за първи път стъпих във фитнес салона, започнах да тренирам.

На 57 се завърнах на сцената, където създадох уникално за света представление, наречено „Жива скулптура". На 70 години наистина се запалих по тренировките и упражненията, а на 79 за първи път се качих на модния подиум.

Днес, на 80 години, аз още мечтая и искам да осъществя мечтите си. Повярвайте ми, потенциалът може да бъде изследван. Когато си помислите, че е твърде късно, внимавайте - не позволявайте това да се превърне в извинение да се предадете. Никой не може да ви поречи да успеете... освен самите вие".

TrafficNews.bg