Тя определено е най-скъпата булка на планетата и „тежи” цели 600 000 евро! Булка в Москва шашна целия свят с най-скъпата си сватбена рокля и пищна церемония. Дъщерята на нефтения таджикски олигарх Илком Шокиров–Мадина, се венча с рокля, която счупи рекордите по цена. Пищният тоалет е оценен на 575 000 евро, предаде „Дейли мирър”, цитиран от „Телеграф”.

На една от най-екстравагантните сватби, които светът е виждал, присъстваха над 900 гости. Тук бяха членове на елита и лидери на бивши съветски републики и Русия, а събитието засенчи по блясък, дори сватбата на Кейт и Уилям.

Уникалната рокля на булката е дело на дизайнерите от модна къща „Ralph & Russo”. Булката е предпочела техните услуги, пред едно от най-големите имена във висшата мода–това на ливанския дизайнер Зухаир Мурад.

Роклята е с дълъг шлейф от няколко пласта тюл и е украсена със сребърна бродерия и флорални мотиви, както и с хиляди перли и кристали „Сваровски”. За самата сватба се говори, че е струвала няколко десетки милиона долара.

Хотелът, в който се проведе събитието е толкова скъп, че нощувка в президентския апартамент струва 5000 евро. А за гости на събитието са били поканени известния руски тв водещ и шоумен Иван Ургант, от певицата Наталия Йонова и актрисата Алла Михеева.

Сред гостите е бил и певецът Филип Киркоров, който е пял за младоженците, а информацията гласи, че само хонорарът на звездите е бил 500 000 евро.

Вечерята се е състояла от предимно изискани блюда от средноазиатската кухня, като е завършила с разрязването на 9-етажната торта, дело на бившия боксьор и настоящ топ сладкар Ренат Агзамов.

За младоженеца се знае само, че малкото му име е Садор и е роднина на узбекистанския президент. Дни преди сватбата пък, булката си спретна моминско парти в испанския курорт Марбея. Веселата компания летя до там с частен самолет и се забавлява на яхта.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg