Есента дойде, богата на цветове и аромати. Заедно с нея идва и желанието за дълги и лениви вечери с приятели, за ястия, които гъделичкат небцето, за наситени с подправки вкусове, за вина, които предизвикват доволната въздишка на ценителите.

Шеф готвачът на „Salt & Peper” Николай Боруков вече е готов с есенното меню, като сред ястията има дивеч, трюфели и стекове от всички краища на света.

Новите предложения са бутче от фазан с пюре от картофи, пащърнак и трюфел,  филе от фазан със сладки картофи и тиквички, агнешко джоланче , наложено с билки, с пюре с целина и шалот, телешки бузи в масло и чесън с печен сос.   В листа присъства и токачката, която е една от запазените марки на ресторанта.

Сочните пържоли и стекове са заели цяла страница в менюто на „Salt & Peper” . Месото, което зарежда собственикът на ресторанта няма да разочарова и най- претенциозните гости.  Кървавите стекове идват от всички краища на света. В ресторанта поднасят прочутия говежди Рибай  стек с кост, както и Вагу рибай рол стек от  селектирана японска порода.  „Salt & Peper” е единственият ресторант в града, където поднасят и чистокръвно японско Кобе. В ресторанта също може да бъде поръчан топящият се върху езика млечен телешки френч стек, пепър – стек, конски стек, телешки рибстек, Далас стек, Денвър стек и още няколко невероятно вкусни печени меса, които биха разколебали вярата и на отявлен вегетарианец.

Важен е не само произхода, но и начинът на приготвяне на месото. Готвачите в  „Salt & Peper” пекат в  барбекю „Big Green Egg“, създадено на принципа на азиатските глинени пещи. Барбекюто е изработено от специална керамика по технология на НАСА, която позволява печене, опушване, задушаване и бавно готвени, създавайки неповторим вкус и аромат.

Наред със специалитетите, шеф Боруков предлага и едно от най- изкусителните обедни менюта в града. Цените са още по-изкусителни и затова ресторантът е любима дестинация на работещите в центъра на града. Ако решите да вечеряте там, не се учудвайте ако компанията на съседната маса празнува рожден ден, юбилей или повишение. Ресторантът е любим на пловдивчани, които искат отбележат някое специално семейно събитие. Отоплената зимна градина е решение за тези, които обичат да палят цигара след хранене. А за затворени събития гостите могат да изберат залата за специални мероприятия.

„Salt & Peper” е в сърцето на града, в бизнесцентъра на площад „Съединение”. Стилът на ресторанта е рустик, а аквариумите и свежите орхидеи, които допълват интериора, носят спокойствие и уют.  

TrafficNews.bg