Едно незрящо момче, родено в България, прекарало първите години от живота си в сиропиталище и осиновено, преди да навърши 3 г., е голямото откритие на френската музика. Милиони скандират името на 21-годишния Венсан Винел, за да го подкрепят да спечели VI сезон на “The Voice: най-красивият глас” - френския еквивалент на “Гласът на България”.

Предаването се излъчва по TF1, а финалът ще е на 10 юни. Допитване в мрежата обаче сочи, че момчето с български корени вече е победител в сърцата на публиката. А то покори нея и журито не само с големия си талант, но и с необикновената си съдба. Днешният му триумф е до голяма степен реванш спрямо несгодите.

“По рождение не виждам. Което, по ирония на съдбата, не ми пречи да виждам много ясно ситуацията си... - казва Винел пред френски медии.

Аз съм атипичен.Или иначе казано -различен съм.”.

На гара “Сен Лазар” той познава всички - полицаите, чистачките, много от хората, които всеки ден минават на път за или от работа. На гарата, на едно от пианата, поставени за обществено ползване, момчето свири почти всеки ден до момента, когато една жена от кастинга на предаването за музикални таланти го открива и убеждава да участва. Всичко става случайно - тя е на перона, за да посрещне своя приятелка, разказва френското списание “Гала”.

Цялата новина може да видите ТУК