Британската компания Jaguar Land Rover представи прототип на спортния седан Jaguar XE SV Project 8.

Автомобилът е подготвен от специалистите във филиала Special Vehicle Operations. Той има двигател с мощност 600 конски сили и вече е преминал тестове на пистата „Нюрбургринг” в Германия.

Все още точните технически параметри на автомобила се пазят в тайна, но представители на фирмата подчертават, че той ще се превърне в най-екстремният и мощният в историята на марката, съобщава Бгнес.

„Сега е най-подходящият момент да представим новия продукт SVO, който ще се превърне в най-екстремната суперкола в историята на Jaguar.Новият Jaguar XE SV Project 8 повишава аеродинамичните възможности и технологичните си системи на ново ниво – той е предназначен за истински ентусиасти и най-взискателните колекционери. Цената на автомобила ще отразява изключителния му характер и строго лимитираното количество на достъпните бройки”, пояснява управляващият директор на Special Vehicle Operations Джон Едуардс.

Jaguar Cars е марка на британската транснационална автомобилостроителна компания Jaguar Land Rover. Централата е в покрайнините на Ковънтри, графство Уест Мидлендс. От 2008 година е собственост на индийската Tata Motors.