Първият седемзвезден хотел в Китай - Wanda Reign on the Bunq, отвори врати. Своеобразното изкуство от стъкло и стомана добавя още блясък в най-големия град в страната Шанхай, пише profit.bg. Особено внушителен е интериорът на хотела - сякаш блясъка на Арт Деко е съчетан с ориенталското богатство - океани от мраморни подове и стени, реки от инкрустиран нефрит, вълни от геометрични принтове и високи 10-метрови бронзови колони.

Най-новото предложение на китайския милиардер Уан Джианлин надхвъря представите за лукс. Wanda Hotels & Resorts на магьосника на имотите отвори повече от 100 клона през последните пет години. Wanda Reign on the Bund е върховното постижение и коства на милиардера три години и половин милиард долара. Могат да се видят още десетки странни скулптури, авангардни картини и стенописи, изложени на закрити и открити пространства. Уанг е известен като ценител на изкуството и поддръжник на китайската съвременна култура. В лобито пък се набива на очи огромна импресионистична картина на Шанхай от съвременния художник Ши Чи. Шедьовърът представя абстрактния образ на жизнения и модерен метрополис, който през последните две десетилетия премина през голяма социално-икономическа метаморфоза.

Много от стаите на хотела са с изглед към небостъргачите на града. Особено впечатляваща е ъгловата стая с прозорци от пода до тавана с изглед към река Бунд, река Хуанпу и модерния квартал Пудонг. Точно до прозореца е разположен масаж стол. Деликатни копринени бродирани магнолии, кехлибарени цветни камъни, 3D мозаечна облицовка и вана със златни крака допълат лукса.

Авангардните технологии са също част от хотела. Шпионките са заменени с удобни цифрови екрани, а iPad смарт контролер ви позволява да отваряте и затваряте завесите, да настройвате осветлението и температурата. Хотелът е домакин и на японския ресторант He,отворен само през нощта. Wanda Reign на Bund е член на Preferred Hotels & Resorts, който представлява най-добрите хотели и курорти в повече от 85 страни.