Кристиан Костов ще представи България на втория полуфинал на Евровизия тази вечер. Той ще излезе на сцената на песенния конкурс под номер 15 и ще изпълни "Beautiful Mess" в оспорвана конкуренция.
 
Най-гледаното музикално събитие в Европа започва в 22.00 ч. и ще бъде предавано пряко по БНТ 1 и БНТ HD, припомнят от телевизията.

За българския представител ще могат да гласуват зрителите и журитата от 20 страни - Украйна, Франция, Германия, Швейцария, Македония, Естония, Израел, Малта, Холандия, Сърбия, Дания, Румъния, Сан Марино, Литва, Хърватска, Норвегия, Беларус, Унгария, Австрия и Ирландия. Според регламента на Европейския съюз за радио и телевизия от България може да се гласува за другите изпълнители, но тези българи, които се намират в една от изброените държави, имат шанса да подкрепят Кристиан Костов.
 
Сънародниците ни трябва да гледат местната телевизия, която излъчва конкурса и да следват посочените инструкции и телефонните номера, които се появяват на екрана. Вотът на зрителите започва веднага след края на последната конкурсна песен.

В две вечери, след края на втория полуфинал (00.30 ч.) и финала (01.30 ч.), БНТ 1 ще излъчи коментарните студиа "Евровизия". Водещият Драгомир Драганов ще покани известни личности, които от години следят развитието на песенния конкурс.

 В четвъртък негов гост ще бъде един от любимите български изпълнители на Кристиан Костов - Любо Киров, а с преки включвания от Киев зрителите ще видят първите емоции на нашия представител след неговото представяне.

Големият финал на 13 май, събота, от 22.00 ч. ще се предава на живо по БНТ 1 и БНТ HD, припомнят от екипа. Специално предаване е предвидено и на 14 май, неделя, от 13.00 ч., когато Кристиан Костов и българската делегация ще се завърнат от Украйна.