Не всяка успешна милиардерска история е писана в милиардерски дом. През вековете хората са работели здраво, движени от желанието за успех.

Поръсете с малко късмет и резултатът - можете да бъдете сред най-богатите хора в света!

Тези истории са живото доказателство, че ако сте готови да рискувате и вземете точните решения в точното време, можете да бъдете на корицата на Forbes.

Вижте 10 души, започнали от нулата, а днес тънещи в богатство и величие:

Сър Ричард Брансън, нетно богатство – 5.2 млрд. долара

Сър Ричард Брансън е една от емблематичните британски истории за успеха на милиардерите. За тези, които не го познават, той притежава конгломерат от бизнеси под марката Virgin. Някои от най-популярните му продукти и услуги са Virgin Media, Virgin Mobile и със сигурност Virgin Galactic.

Но скромното му начало преди години прави начинанието му да изглежда почти невъзможно. Започвайки своето собствено списание на 16-годишна възраст, Брансън показва тенденцията да поема рискове и да развива бизнес.

Той продължава с бизнес за продажба на музикални записи и магазин за плочи през 1970 г. под името Virgin Records, а през 80-те години разширява своята империя с пълни темпове. Разпростиращи се на почти всеки континент, компаниите на Брансън процъфтяват до ден-днешен.

Лари Елисън, нетно богатство – 51.9 млрд. долара

Американският предприемач, един от най-богатите хора в света, е съосновател на световно известната корпорация Oracle. Компанията е известна със своята база данни и е световен лидер в тази област.

Роден в Ню Йорк, но отгледан в Чикаго, Лари е израснал като сираче, тъй като майка му се отказва от него. Той се среща с нея едва на 48 години.

Осиновителят му губи цялото си състояние по време на Голямата депресия. През целия си живот Лари се сблъсква с много трудности, докато не започва да посещава университета в Чикаго, където се събужда интересът му към компютрите.

Мохед Алтрад, нетно богатство 1.59 млрд. долара

Това е трогателна история за това как силата на мечтите променя съдбата. Мохамед е роден в Сирия, но бяга във Франция, като целта му е да успее и да се махне от примитивния, номадски начин на живот.

Майка му умира, когато Мохамед е малък и е възпитаван от баба си. На него му е трудно да се приспособи към затвореното общество и се мести във Франция, живеейки само с едно хранене на ден.

Успехът му започва, след като купува компания за скелета, превръщайки я във всемогъщата Altrad Group.

Опра Уинфри, нетно богатство 2.9 млрд. долара

Жена, която не се нуждае от представяне, Опра Уинфри е от бедно семейство от Мисисипи, но съдбата й се обръща с главата надолу, след като печели стипендия от Държавния университет в Тенеси.

Във времена, когато расовото напрежение расте, Опра се превръща в първия кореспондент на афроамериканския телевизионен канал, само на 19 години. През 1983 г. се премества в Чикаго и започва да води толк - шоу, което по-късно ще стане "Шоуто на Опра Уинфри“.

Днес тя е утвърден водещ, автор, продуцент и филантроп.

За човек, който е израснал в жилищен комплекс за бедни, да остане психически здрав е подвиг. За Хауърд Шулц обаче небето е границата. Роден в Бруклин, той винаги е бил принуден да направи нещо, което да му помогне да избяга от околния начин на живот.

След като получава стипендия от университета в Северен Мичиган, Шулц започва с малка кафе-сладкарница, наречена Starbucks. Днес той е начело на компания с над 16 000 обекта и е милиардер, който заслужава всеки цент, който получава.

Роман Абрамович, нетно богатство – 8.4 млрд. долара

Историята на успеха на руския милиардер е като роман. Роман Абрамович е сирак, израснал в Южна Русия в крайна бедност.

Има различни версии за това къде учи, но това, което е ясно, е, че започва своя бизнес с малка компания, произвеждаща пластмасови играчки.

В крайна сметка се впуска в петролния бизнес и бързо си спечелва име. Днес той е собственик на футболен клуб Челси (придобит през 2003 г.), има най-голямата яхта в света и начин на живот, който само крал може да си позволи.

Сър Филип Грийн, нетно богатство – 4.7 млрд. долара

Често гледан отрицателно в собствената си страна, където го сравняват с Доналд Тръмп, сър Филип Грийн може да не е най-добрият човек на планетата, но все пак е милиардер, започнал от нулата. 

Роден в Англия, той напуска училище на 15 години и започва кариера с магазин за дрехи с преоценени маркови стоки. През 2000 г. купува British Home Stores и преобразява веригата. След време купува групата Arcadia, която го превръща в милиардер.

Ли Кашин, нетно богатство – 31.3 млрд. долара

Известен с това, че е най-богатият човек в Хонконг, Ли Кашин всъщност има доста трудно детство. Баща му умира от туберкулозата, което кара 12-годишния Ли да започне работа и да напусне училище.

Той работи в компания за часовници, а по-късно прави своя фабрика за пластмаса. Днес той дава работа на 290 000 души и е един от най-богатите хора в света.

Амансио Ортега, нетно богатство – 70.1 млрд. долара

И този милиардер е имал много бедно детство, но благодарение на наблюдателността, остроумието и маркетинговата мисъл успява да се издигне до най-богатия човек в света.

Започва като доставчик в текстилна фирма, а днес е собственик на модната империя Inditex. Ортега и до днес не се е отказал от скромния си начин на живот – той няма офис, работи сред служителите си, не носи вратовръзка и не обича да се появява на светски събития.

Шелдън Аделсън, нетно богатство – 32.2 млрд. долара

Шелдън Аделсън е израснал в бедно семейство в Бостън и започнал работа във вестник, който купува със заем. Той натрупва началното си състояние чрез продажбата на шоупрограми.

Днес магнатът е собственик на мегакомплекса хотел с казино "Венеция" на главния булевард в Лас Вегас и купища казина и имоти. 

Източник: profit.bg