В картината на този месец се откриват звездните съчетания на успеха. Май е изключително подходящ за начинания в бизнеса, за промени в дейността на стопанските предприятия, от които се очаква да увеличат производителността.

С началото на периода, навлизаме на благодатна територия. Тя толерира както нашите професионални планове, така и онези, засягащи личния живот. Мнозина ще преподредят приоритетите си, ще вземат решения, от които могат да последват дълготрайни промени за добро или такива, които да им позволят по-ведри очаквания от бъдещето.

Всички тези предвиждания са подплатени от енергиите на благоприятните астрологични аспекти, чиито проекции обхващат дните от 10 до 27 май. Говоря преди всичко за устойчивата комбинация Сатурн/Уран, за чиито качества и за възможностите, които предоставя, разказах предишната седмица.

Дотук с глобалния план. Делничната атмосфера на дните 6 – 12 май ще се отличава с раздвижване, щастливи моменти, приятни срещи и успешни разговори.

Сега е мястото да напомня, че съчетанието Сатурн/Уран, където Сатурн е ретрограден, настоятелно изисква непрекъснато да вижда изяви на своите любимци в обществото: хора със спортна форма, не изоставащи от надпреварата по житейските писти, дейни и неуморни, както и такива, които не се страхуват да рискуват.

Единствено 7 и 8 май ще преминат под знака на спокойствието.

На 9, 10 и 11 май атмосферата е във властта аспект Марс/Юпитер, което означава, че трябва да очакваме скандали, конфликти и караници под семейния покрив. Разочарованията и разочарованите няма как да се скрият – всички ще разберат, ако нещо се е объркало във взаимоотношенията.

В центъра на описаните събития през целия разглеждан период все така откриваме аспектите на Меркурий. Планетата де факто е в ретроградна фаза и покрай заинатяванията, на които е способна, докато е в края на знака Овен, е готова да прави бели.

Например, подтиква ни да казваме думи, които дълбоко нараняват отсрещната страна или да не помислим за последици от собствените решения за личния ни живот.

Това е малка част от експанзията на неприятни емоции, която може да предизвика на съчетанието Меркурий/Уран. Предвиждането за последиците от техните съвместни вибрации, ми позволи да предложа 10 май да е очертан с червено и във вашия личен календар.

Овен

Повече дисциплина

Тази седмица изисква от вашия неспокоен дух да е дисциплиниран и целенасочен. Ще успеете ли да се нагодите? Бързам да подчертая, че това е условието, чието изпълнение ще ви допусне на следващия етап от професионалното развитие, от личностната реализация. Май не си струва да се експериментира? Колкото по-настоятелни сте и не се отказвате да търсите, пробвате, да дегустирате живота, взаимоотношенията, толкова по-уверено ще можете след време да кажете върху какво стъпвате и върху каква база градите плановете си за бъдещето. С изключение на 10 май, когато разговори, случки, новини могат рязко да променят настроението ви или да ви изнервят, останалите дати са подходящи за важни дела.

Телец

Няма време за губене

Приятна и ненатоварена би трябвало да е вашата седмична програма. Искам да го подчертая, защото това разкрива различния характер на следващите дни. И няма как да не е така, след като и Меркурий, и планетата Венера / вашият управител /, и Марс заобикалят вашата зодиакална територия. Това обаче не трябва да ви успокоява или демотивира. Напротив. Вие нямате време за губене и докато планетите се занимават с останалите представители на Зодиака, имате възможност да приключите куп неща и да разчистите територия за нови намерения от момента, в който Меркурий хем няма да е повече де факто ретрограден, хем ще се е прехвърлил във вашия слънчев знак, Телец. Вярно е, че това ще се случи извън рамките на седемдневието, но също е вярно, че този момент приближава. Пригответе се и го очаквайте на нисък старт.

Близнаци

Тактично мълчание

Днес имате нужда от своето творческо нетърпение. Бъдете инициативните и в отношенията с противоположния пол. Така си гарантирате успех във връзките. Не се притеснявайте, че ще прекалите, защото гърбът ви се пази от дипломата Меркурий. Бъде на щрек и целите в слух, докато водите разговори. Очаквайте промени. Сигурни сте как ще се развият нещата, но не се издавайте. Запазете мълчание, докато събитията не подскажат, че вървят в желаната посока. Докато сте в очакване, доста трудно ще овладявате страстите си, но е повече от необходимо. За 11 и за 12 май планирайте конкретни стъпки, за да канализирате енергията си. Денят 12 май е изключително подходящ за провеждане на разговори, от които очаквате разрешаване на важни въпроси. Преценете кому да предложите партньорство, ако искате да се окаже дълготрайно.

Рак

Семейни въпроси

Трябват ви сили, за да овладеете емоциите и чувствата си. Седмицата ви има буен и на моменти непредвидим характер. Всичко в делника ви ще се случва бързо и страстите ще ви връхлитат мигновено. Преди да им позволите да променят живота ви, защото и това може да се случи, постарайте се да разговаряте с онези, които трябва да са посветени в намеренията ви. Обсъждайте ги подробно, не си позволявайте еднолични решения. Наясно съм, че имате позиция, но това не гарантира, че тя е стратегически правилната в този сложен момент. Пригответе се от 7 до 10 май да обсъждате надълго и нашироко актуални семейни въпроси. По този начин ще постигнете уталожване на напрежението във фамилията. Не си затваряйте очите за съществуващите проблеми и на работното място. Говорете за тях открито, ще се почувствате по-уверени.

Лъв

Добро настроение

Важни звездни съчетания на планетите от близък порядък до нашата Земя се грижат за доброто ви настроение през основната част от периода. Причините за това са поне две. От една страна, вие знаете как да защитавате правата и да отстоявате вижданията си. Ще направите пробив, важен за бъдещето ви. От друга страна, проявявате засилен интерес към отсрещната страна, към другия пол и сте готови на инициативи за задълбочаването на връзките и приятелствата. Това няма да остане незабелязано. Още през почивните дни, 6 и 7 май, срещите и разговорите ще наситят с нови идеи и намеренията вашите планове. За да се реализират, имат нужда от повече вътрешна убеденост. 10 май се оформя като напрегнат и нееднозначен ден. Съветвам ви да се доверявате на интуицията, докато отсявате важните от маловажните въпроси за разрешаване.

Дева

Признайте грешките

Неблагоприятен небесен климат влияе активно върху вашето настроение. Околните наблюдават с изненада хектиката, в която сами се вкарвате. Вие сте им обещали сътрудничество, а сега излиза, че се спасявате поединично. Не се учудвайте, на свой ред, че не откривате никого там, където трябва или не получавате помощ, когато ви е потребна. Престрашавате се да кажете, че грешите за нещо. Откровеността отваря врати. А е възможно да сте стигнали до заключението, че надменността не ви прави чест и е време да покажете на околните своето вълнение и съпричастност. През дните от 12 до 15 май следват интересни и смислени разговори в семеен или в по-широк кръг. Възможно е да става дума за имоти, имущество, наследство. Ще ви подкрепя, ако пристъпите към урегулиране или приключване. Подходящият за целта момент предстои.

Везни

Безгрижното бъдеще ви чака

Оглеждате се за нови приключения и за нови приятелства. Не можете да скриете, че ви е скучно. Мислите ви летят към едно много по-цветно, пъстро и безгрижно бъдеще. Всеки от нас има нужда от моментите за мечти. Сега е дошъл вашият ред. Още повече, че седмицата не е натоварена с много делови ангажименти, а онези, които изникват, се решават бързо и не задържат вниманието ви. Не се подвеждайте прекалено по външното спокойствие, защото на 7 и 8 май носят информации, които непременно трябва да бъдат проверени. Присъствието на много подробности и детайли в нечии обяснения трябва да ви подскаже опит да се прикрие една истина. Планетата Меркурий е на територията на знака Овен – това е знак, срещуположен на вашия Везни. Точно поради това е редно да осъзнаете, че хубавите приказки невинаги си отнасят за хубави дела.

Скорпион

Целите ви се изпълняват

Целеустремени сте и знаете какво искате. Нищо няма да е в състояние да ви отклони от предначертаното. Много нови идеи ще намерят своята територия за реализация през тази ваша седмица. Те ще са най-вече в сферата на професионалното. Служебни и бизнес интереси ви ръководят при подреждането на програмата за 7 и 8 май. Това ще са единствените ви по-свободни дни. Невъзможно е в надпреварата си с времето да се разминете без недоразумения или прибързани решения. Преди да направите важна крачка, съветвам ви да преценявате много внимателно дали да си позволите нови разходи и разточителни решения. На 10 и на 11 май парите ще са кът. Възможно е да възникне неприятна ситуация. Бързо търсете разрешение. Имате няколко варианта за справяне. Предлагам ви да се спрете на онзи, които първо ви се предложи. След като подсигурите средствата, веднага начертайте пътя за тяхното възстановяване.

Стрелец

Изящна хармония

Вие сте жив пример за останалите единадесет зодиакални представители. Цените семейните ценности, търсите начин да уплътните хармонията в брака и партньорството и искате да направите най-доброто за своите деца, които сега застават пред важни житейски решения. Няма как да се съсредоточите върху своята персона, когато толкова хора около вас правят важни стъпки и ви дават шанс през събитията в техния живот да осмислите своя собствен. На 10, 11 и на 12 май се пригответе да давате пари, съвети, подкрепа без да се замисляте за своите интереси. Някой от членовете на семейството ви очаква от вас да постъпите точно така. И още нещо много съществено. Направете всичко това без да се самоизтъквате, съгласете се на роля в тила, извън сцената, но знайте, че в момента вие сте решаващият фактор. След седмица-две за стореното ще получите реванш.

Козирог

Нови авантюри

Не всички ваши намерения ще намерят поле за изява. Не защото не ви достига вдъхновение или издръжливост. А и от липса на чувства не страдате, защото изпитвате върхови емоции. Поради това сте готови да се впуснете в приключения и авантюри, ако прецените, че това е прекият път до набелязаната цел. Става ясно, че сега от вас не може да се очаква да постъпвате принципно. Имате своето извинение. То се казва: Меркурий от зодиакалната територия на знака Овен, който оформя конформистко поведение на нагаждане към пейзажа. И не на последно място, във всички ваши действия прозира осъзнатото желание да позволите на вашия авторитет да доминира. Как ли се чувстват онези, които са ви подчинени на работното място или зависят от вашите решения в личен план? Ще си проличи на 10 май по ответните им реакции.

Водолей

Пазете се от преумора

Напоследък се преуморявате. Вярно е, че има сериозен резултат от усилията ви, но не всичко се измерва с пари. Дните предполагат леко да разпуснете и е редно да си позволите повече отдих и по-малко задачи. Специално, за 10 – 12 май включете в програмата си кратки срещи за обмяна на информация. Тя ще се окаже полезна при подготовката на предстоящите ваканционни дни. По-същественото е, че методичното и целенасочено планиране ще позволи на подсъзнанието да отпочине, а вие ще се зареди с полезна енергия в точният момент. През делничната част от периода, редувайте обичайни задължения с приятни разговори с близките хора, по времето на които да обсъдите възможностите за промяна в интериора на дома, за летните ваканции или по-близките планове за пътуване в края на месец май.

Риби

Професионален напредък

Нова вълна от интереси залива вашата зодиакална територия. Тя ще дойде до вас между 10 и 12 май. Важно е също как ще я посрещнете. Длъжна съм да уточня, че става дума за нови възможности в професионален план, пред бизнеса или в учението – нека всеки сам, според индивидуалната ситуация, да постави акцентът на своя интерес и усилия. Характерните черти за звездния парад от началото на май все по-ясно се различават в поведението ви. Дори да не сте го планирали, вниманието ви често се спира върху процесите в обществото, интересувате се от развитието на по-младите от вас, търсите начин да ги подпомагате, да ги ориентирате. Ако това не са вашите деца, към които имате подразбираща се отговорност, то ще са подрастващи, които разбират, че има на какво да ги научите. И едно предупреждение: лесно е да се увлечете по теми, занимания, които повече не бива да са сред приоритетите ви. Може да станете за смях.

Източник: Стандарт