Месец май по своя характер ще бъде подобен на отминаващия месец април – тих, спокоен и изненадващо позитивен. Май ще ни донесе много приятни и положителни мигове. Ето как съдбата ще ни зарадва тази пролет. Тя ни изпраща възможност да си отдъхнем от безконечните проблеми. Всеки, който не вярва, че животът може да се развива гладко и положително е необходимо бързо да се отърве от своя скептицизъм. Радвайте се на пролетното слънце, влюбвайте се и с оптимизъм гледайте на света. Да погледнем към личния фронт, пише Novini.bg. Много хора ще се избавят от своята скромност, сдържаност и въображаемо пуританство. Такова количество флиртове и нови запознанства през май 2017 светът не е виждал. Поради позицията на Венера в знак Овен е малко вероятно да пропуснете. Хороскопа обещава много нови приятели, романтика и повишен интерес към противоположният пол. Нови двойки ще се появят и ще имат мълниеносно развитие.

Любовта ще е повърхностна, така че появата на дълбоки и истински чувства да не се брои. Много влюбени после ще разберат, че това не е любов, а само моментно увлечение. Но също така много от двойките ще останат да съществуват продължително, почти десетилетия. Гаранция за внушителният любовен стаж ще стане сродството на душите и общите интереси. Майският романтизъм силно ще почука на вратата ви, независимо дали го искате или не.

Трябва да го пуснете в живота си и вашият семеен живот ще придобие нова форма. Може би ще си спомните колко е хубаво да се държите за ръце и да се разхождате на лунна светлина, да тичате боси през локвите, да се съберете в приятели край огъня и да пеете песни под звуците на китара. Звездите напомнят, че трябва да промените своето отношение към това, което се случва около вас и животът ви ще се промени. Погледнете на всяко нещо откъм положителната страна и не вземайте присърце малките проблеми и неуспехите. Разбира се в края на пролетта ще трябва да намерите време и за финансовите въпроси. Между другото на много хора ще продължи да им върви както през предишният месец. Тези смелчаци, които са инвестирали свободни средства в собствен бизнес сега ще се радват на успех. Бизнесът им ще се стабилизира и ще продължи да расте. Ще се изненадат колко бързо ще се увеличи клиентската маса и приходите им. Ако пък вашият бизнес съществува от повече години, сериозно трябва да се замислите за иновации тъй като май е подходящ за крупни промени.

Трябва да помислите за смяна на своята гама от продукти или услуги, лого и рекламното послание. Тези сложни мерки трябва да бъдат възложени на специалисти в областта на рекламата. През този период ще трябва да се съсредоточи цялото внимание и усилия за постигане на конкретни цели и конкретни задачи.

Хороскопът за май 2017 обещава успех на тези, които ще направят всичко възможно, за да го постигнат. По това време трябва да избягвате конфликти и спорове, за да не губите силата си за конфронтация и ненужни неразбирателства. Първата десетдневка ще бъде благоприятен период за тези, които искат да сменят обстановката, местожителството или да се откажат от своите вредни привички. В тези дни ще бъдат силни адаптивните възможности. Началото на май е чудесно за ново начало и решителни действия. Не се страхувайте да не допуснете грешки. В края на краищата единственият начин да не правите грешки е да не правите нищо. По-добре да съжалявате, че сте сгрешили, отколкото да съжалявате, че сте пропуснали възможност.

Така, че всички съмнения далеч, напред и с песен! През втората и третата десетдневка мнозина ще забравят за проблемите и предизвикателствата на работата и ще се отдадат на почивка сред природата, с шумна компания или в уединение радвайки се на майските дни. Ще останат незабравими преживявания. Други ще трябва да затегнат коланите и ефективно и точно да изпълняват задълженията си. В средата на месеца работата ще им бъде висок приоритет и ще посветят цялото си внимание върху изпълнение на работните планове и идеи. На най-амбициозните и упоритите звездите обещават да наваксат и да успеят да разрешат бизнес проблемите си. Особено внимание трябва да се обърне на финансовите отчети. Бъдете внимателни с цифрите, за да се избегнат евентуални грешки.

На 3 май Меркурий става отново директен. Една грижа ще отпадне. Животът тръгва в нормален ритъм.

На 11 май Марс прави квадрат с Нептун. В дните около този транзит ще нараства сподавения гняв, тайни действия, интриги и трудности при контрола на подсъзнателните желания. Тайни сексуални излишества, изневяра. Поява на трудно диагностицирани болести и инфекции. Съществува опасност от отравяния, неправилно приложена анестизия по време на операции. Възможни измами в бизнеса. На 19 май Сатурн прави тригон с Уран. Възможна полза в бизнеса и професионалните дела благодарение използване на нови методи и технологични новости. Ще се появи интерес към реформиране на политически, юридически и делови учреждения. Полза от приятелството със зрели и по-възрастни партньори.

Благоприятно време за корпоративния и застрахователния бизнес. Добро време за търсене на работа. Венера опозиция с Юпитер. За дните около този транзит е характерна емоционална или финансова екстравагантност, неискреност в отношенията и сълзлива сантименталност. Да не се прекалява с пиене, храна и секс. Отпуска или пътуване може да се окажат по-скъпи от планираното. Склонност към „нищонеправене”, мързел, протакане.

На 25 май Венера прави квадрат с Плутон. Това ще доведе в дните около този аспект недостатъчно внимание към емоционалните нужди и чувства на другите. Трудности при контролиране на сексуалните потребности. Емоционалните опити да промените другите ще предизвикват съпротивление и нарушаване хармонията в личните отношения. Отчужденост, ревност. Ценните лични вещи и всякаква собственост трябва внимателно да се пазят.

На 29 май Марс е в опозиция със Сатурн. В дните около този транзит ще нарасне физическото напрежение. Възможно е фрактури на костите, проблеми със зъбите, раздразнение на кожата, усещане за ту студено, ту горещо. Бъдете внимателни с инструментите, автомобилите, оръжия и ножове. Зачестяват конфликтите с по-възрастни хора. Възможни проблеми с родители, работодатели и държавни служители, също така проблеми с бизнеса и професионалните дела. Бъдете търпеливи и се наслаждавайте на всеки миг от живота си.