Компютърът на работното място определено не е устройството, на което е подходящо да се търсят и съхраняват неща, които не са свързани със служебни ангажименти.

Но често служителите се изкушават да ползват устройството за лични цели в минутите, които прекарват за почивка. Със сигурност никой не цели да се превърне в човекът, който попада под прицела на шефа заради това, че е търсил неподходяща информация по време на работа.

Затова има няколко неща, които според кариерни експерти никога не бива да се правят на служебния компютър, и ето кои са те.

Не разглеждайте сайтове за търсене на работа

Ако искате да смените работното място, служебният компютър е най-неподходящото устройство да го правите, още повече ако искате да отидете в някой от основните конкуренти на настоящия си работодател.

Всичко, свързано със запознанства и взаимоотношения

Контактите, които не са свързани със служебни ангажименти, със сигурност трябва да стоят далеч от служебния компютър.

Сайтове, свързани с планиране на партита, ваканции или сватби

Нито един работодател не иска да вижда как служителите му прекарвате част от работния си ден си в планиране на чисто лични дейности.

Не запазайте лични пароли

Служителите прекарват по-голямата част от работното си време, седнали пред екрана на служебния компютър. А през деня често се случва да влизат в личните си пощи или пък сайтове, които изискват акаунт. Все пак не е добра идея да се запазват личните пароли, като това е мярка за защита на данните.

Не съхранявайте лична информация

Снимки със семейството, фотоси от ваканции или документи, които не са свързани с работата, със сигурност не трябва да се пазят на служебния компютър. Мястото на подобни файлове е в паметта на лични устройства. Все пак трябва са се помни, че компютърът на работа не е собственост на служителя, а на компанията, за която работи.