Песента на България "Beautiful Mess”, която ще бъде изпълнена от младия талант и звезда от X Factor Кристиан Костов, ще се нареди на второ място в тазгодишното издание на музикалния конкурс „Евровизия”. Това предсказват едни от най-реномираните букмейкърски кантори на Стария континент. Композицията е с модерно поп звучене, а текстът е история на контрастни чувства и герои. Песента е посветена на младите хора, отстояващи ценностите, в които вярват.

Песента на Италия Occidentali's Karma ("Кармата на западния човек"), която ще бъде изпълнена от 35-годишният певец Франческо Габбани, според данните на букмейкърските компании, оглавява списъка с фаворитите на "Евровизия" 2017, която ще се състои през май в Киев.

Победа за италианеца пророкуват кантори като Bet365, Betway, Betfred, Unibet, Ladbrokes и Paf. Според тях, втори в списъка е България. На трето място ще се нареди Швеция. На четвърто и пето място ще са Португалия и Белгия.

Трябва да се отбележи, че в конкурса ще участват 42-ма изпълнители. Полуфиналите ще се състоят на 9 и 11 май, а финалът – на 13 май, пише Блиц. Русия няма да участва в тази година в конкурса заради скандала, който бе устроен от Киев около участието на руската певица Юлия Самойлова. Украинските власти забраниха на изпълнителката да посещава страната.

"Това е най-големият и вълнуващ подарък, който можех да получа 2 дни, преди да навърша 17 години. Новината, че съм избран да представя България на тази престижна сцена ме кара да се чувствам безкрайно щастлив, но и отговорен пред всички българи. От избраните участници досега, се очертава да съм най-младият, което ми се случва често. Но точно това ме мотивира да покажа, че е важно колко е голямо сърцето, таланта и вдъхновението”, споделя Кристиан Костов.

Според предварително изтегления жребий, България е във втория полуфинал на музикалното състезание, който ще започне в 22:00 часа българско време на 11 май. Тогава за българския представител ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави. Кристиан Костов е познат на българската публика като изпълнител на едни от най-големите поп хитове у нас през последните няколко месеца и финалист в четвъртия сезон на X Factor.