Саудитска Арабия ще започне догодина строителството на огромен увеселителен град, благодарение на местни и чужди инвестиции в рамките на проект за диверсификация на икономиката си, силно зависима сега от петрола. Това бе съобщено от сина на крал Салман и министър на отбраната принц Мохамед бин Салман бин Абдул Азиз Ал Сауд, който е и втори заместник-министър председател на монархията, предаде Франс прес.

Увеселителният град ще е разположен югозападно от столицата Рияд и ще бъде огромен. Ще съчетава елементите на град на културата, спортно градче и на увеселителен парк.

Обектът ще бъде уникален по рода си в света и ще има площ от 334 квадратни километра, разказа принц Мохамед бин Салман. В увеселителния град ще бъдат предлагани най-разнородни приключения - от сафари до атракциони, типични за увеселителен парк.

В града ще се провеждат спортни състезания и автомобилни надпревари. Ще има ресторанти и хотели, тоест всичко необходимо за привличането на туристите, каза принц Мохамед бин Салман. Той нарече новия комплекс "столица на футуристичните приключения".

Принцът съобщи, че първата копка на обекта ще бъде през 2018 г., а пръвият етап строежа на увеселителния град ще приключи през 2022 г.