В последните дни една от най-обсъжданите теми е случаят с поп певецът Орлин Павлов, който бе нападнат от агресивна фенка. Оказва се, че това не е единствения случай, в който вманиачени почитатели тормозят популярни личности у нас.

Текстописката Кристина Павлова, която преследва Орлин от 2-3 години го наплюла след концерт в НДК. Той я блъснал, а тя паднала на земята по очи. Кристина отрича да е преследвала изпълнителя, но той е категоричен, че ще си търси правата и е подал жалба в полицията. 

Мъж, който се представял за Милко Стоянов тормозел фолк дивата Глория. Освен, че й пращал по 30 есемеса на ден заливал стената й с купища негативни коментари, започнал да поства и коментира и снимки на дъщеря й Симона. После започнал да пише на стената на бившия съпруг на Глория Илия Загоров. За да сложи край на тормоза Глория подала жалба в полицията.

Колежката й Рени от 10 години е подложена на тормоз от страна на почитател. Тя е убедена, че човекът има проблеми. Изпраща й безброй съобщения, започнал да следи всичко, което се случва около нея – къде ще пее, къде ще се появи и се опитвал да има зрителен контакт с певицата.

„Най-голямата му изцепка беше обаждане в продуцентската компания на Маги Халваджиян по време на участието ми в шоуто „Великолепната шесторка“, за да иска пари, че ми е позволил да участвам в предаването.

Това наложи да ползвам охрана до края на шоуто“, жалва се Рени.

Преди време Галена също станала жертва на тормоз, който прераснал в заплахи за убийство. Агресорът бил фолк почитател,, който обаче се вманиачил по своята любимка, досущ като в холивудски филм. Намерил телефонния й номер и започнал да звъни денонощно, а когато не отговаряла й пращал агресивни есемеси. Звездата споделя, че в началото й се обяснявал в любов, после искал да правят секс, а накрая да я убива.

Водещата Николета Лозанова също има подобни преживявания с побъркан фен, който звънял постоянно от скрит номер. Не пропускал нощ, в която да не звъни и да пъшка и диша тежко в слушалката. Според клюката, която се носеше тогава той намерил телефонният й номер от свой приятел.

Влюбеният мъж се разкрил сам в интернет сайт, като й се обяснявал в любов, редейки прочувствени слова: "Николета, побъркваш ме! Лудо влюбен съм в теб. Искам да докосна кожата ти, да усетя дъха ти. Аз съм този, който звъни от скрит номер“. Николета обаче намерила бърз начин да отреже мераците му, пише „Телеграф“.