Най-тежкият мъж на света ще бъде подложен на операция, с която ще му се постави стомашен байпас. Мексиканецът Хуан Педро Франко прекара 6 години от живота си на легло. За да се подготви за операцията мъжът, който тежеше 595 кг., беше подложен на 3-месечна диета. Той свали близо 175 кг.

Светът разбра за Франко за първи път през ноември, когато той беше транспортиран до клиника с помощта на туристически ван. С помощта на специална техника и специалисти той беше изваден от дома му. Въпреки че операцията ще бъде направена, няма гаранции, че състоянието на мъжа няма да се влоши. Лекарят му обаче е оптимист.

Очаква се байпасът да помогне на Франко да свали 50% от телесното си тегло. Тогава ще се наложи и втора операция.

"Има и други такива като мен. Само че някои умират от тъга, а на други няма кой да им помогне", споделя Франко. Мъжът днес насърчава всички, борещи се със затлъстяването, да търсят помощ. Преди да отслабне Франко по-дебел от най-дебелия мексиканец изобщо - 590-килограмовият Мануел Урибе. През 2006 г. той беше включен в книгата за рекорди на Гинес като най-дебелият човек. Почина през 2014 г.