Срещали ли сте трудности с това да накарате някого да направи нещо, което казвате или искате? За целта се нуждаете от деликатен подход. Тези три трика, посочени от Lifehack, ще накарат всеки да изпълнява инструкциите ви.

1. Често повтаряйте името на човека

Докато разговаряте, вмъквайте често първото име на човека. На подсъзнателно ниво това му казва, че сте искрени и че се интересувате от него. Ще създаде положителна нагласа спрямо вас и така той/тя по-лесно ще се съгласи да направи исканото от вас

2. Представете нещата така, сякаш крайното решение е в ръцете на другия

Не бъдете твърде настоятелни, защото ще предизвикате обратен ефект. Вместо да казвате: "трябва да го направиш", кажете: "всичко зависи от теб, но би било добре, ако...". Така човекът отсреща си мисли, че взима решението по своя воля, а не под чуждо влияние.

3. Обяснете защо

Никой не обича да получава заповеди. Затова е и толкова трудно някои хора да бъдат накарани да следват инструкции. Но ако обясните причините да искате нещо, имате по-голям шанс да получите съгласие. Бъдете честни и обективни и така ще си спечелите уважението на другата страна.