Живеем в свят на знаци, който всячески опитваме да контролираме. Напоследък приказката, че по дрехите посрещат, по ума изпращат важи повече, отколкото отличната диплома. Чарът, харизмата и перфектният външен вид се котират навсякъде.

Вече разбрахме, че всеки един елемент от външния ни вид говори. Нека се опитаме да разберем какво казва косата ни.

Червенокоси

Дръзки и огнени жени, които не отстъпват. Спонтанни личности, винаги успяват да изненадат с нещо ново. Адаптират се бързо и успяват да се пригодят към заобикалящите ги хора. Категорични, държат на мнението си и са готови да спорят дълго. Обичат нещата да се случват по техния начин. Добри лидери са. Историята сочи доста влиятелни личности, велики лидери за времето си, чиято коса е в огнения нюанс. Миналото разказва и за тяхната странност – свързват вещиците с този цжят коса. Става все по-ясно, че са спонтанни и интригуващи личности. Страстни любовници и верни съпруги.

Кестеняви

Най-широко разпространения цвят за коса, което по никакъв начин не ги омаловажава. Напротив, дава възможност да се откроят от мнозинството с класа и стил. Жизнерадостни личности, със свеж и атрактивен поглед над живота. Обичат приключенията и пътуванията. Изпълнителни са, спазват срокове, но обичат да живеят под пара. За да направят нещо, им трябва напрежение и вдъхновение. В личния живот са романтични натури, обичат семейния, спокоен живот. Авантюристи в живота, но не и в любовта. Винаги залагат на сигурното и не обичат промяната.

Русокоси

Представителките на любимите вицове на поколения. Избирайки този цвят, обричат себе си на една кауза – да разбием стереотипа. Често са описвани като глуповати и непостоянни, но естествено това остава във вицовете. Жизнерадостни индивиди, които обичат приключенията и социалния живот. Отдадени на близките си и половинката им, ако има такава. Рядко се отдават на сериозни връзки, обичат живота и се възползват максимално от всички възможности. Очарователни и в повечето случай екстравагатни. Изпълнителни са, но често се разсейват – може би от там се носи и лошата им слава. Страстни любовници, които обичат флиртовете.

Чернокоси

Вие сте изключително опасни жени. Е, не в буквалния смисъл, разбира се. Имате ясни цели в живота и ги следвате с цената на всички. Позволявате си да се смятате, че сте над другите и донякъде имате доводи за това. Чернокоските сте интелигентни и борбени жени, които си знаят цената. Имате високо самочувствие, не страдате от липса на мъжко внимание и като цяло в живота ви не липсва любов.