В древността Питагор разбира, че Вечерницата и Зорницата са едно и също нещо, благодарение на фаза на Венера, която се случва сега в периода 21-23.03.2017 г. В древни времена, Езотеричните школи са изучавали изключително задълбочено движението на Венера. Това е така, защото според древното знание за Вселената, Венера е представителката на Космическото проявление на Любовта и всичко красиво и благородно в човешкия живот. Нейният стандартен цикъл преминава през следните няколко основни фази:

- Вечерница, носеща името в древни времена Афродита;

- Невидима Венера, носеща името Персефона;

- Зорница, носеща името Атина Палада;

- Невидима Венера и т.н.

Обикновено Венера преминава от фаза на Вечерница в невидима фаза и след това се появява като Зорница. Поради тази причина, повечето хора в далечното минало са мислили, че Вечерницата и Зорницата са две различни планети на небето, дори са ги наричали с две различни имена.

Например: Ищар на Урук и Ищар на Акад. Обаче свръхразвитите в Астрологическо отношение култури – Шумерската и Египетската, са знаели, че това са две различни фази на една и съща планета. Това знание те са постигнали чрез една специална фаза на Венера, която се случва много рядко и която показва истината по темата.

Това е т.нар. Божествена фаза на Венера, когато в един ден тя се вижда на залез като Вечерница и после на следващия ден, без да влиза в невидимата фаза (символ на смъртта и слизането на Иштар-Персефона в подземното царство), тя моментално се появява като Зорница. Точно такъв момент се случва сега в периода 21-24.03.2017 г. ден след Пролетното равноденствие.

Това е перфектен космически момент, когато самият Космос изразява свещената Христова идея: Божията Любов побеждава смъртта и възкръсва - изразено на езика на мистичните школи от древността. Това изключително небесно събитие е от огромно значение за развитието на науката за Космоса в нашия свят.

Трябва да помним как това астрологично знание е предадено на Питагор от халдейските астролози и той го пренася в Антична Европа, пише actualno.com. То се е запазило чрез културния символ и скулптура на Атина Палада, държаща в ръка Богинята Нике – символ на победата на Мъдростта и Любовта в човешкия свят.