Луната е в знак Рак. В тези дни на Земята присъстват особени сили, които действат на гръдния кош, белите дробове, стомаха, черния дроб и жлъчката. Това, което направите за тях, сега е двойно повече полезно, с изключение на хирургични операции.

Натоварването на тези органи е тежко и вредно. Полезно е да се яде лека храна. Ако след сън се събудите и се чувствате като разбити, това е от черния дроб, който е бил принуден да изпълнява тежка работа и не е успял да се възстанови. 

Денят е благоприятен за развитие на партньорските отношения, укрепване на връзките и контакти. Десети лунен ден е ден на мъжката сила, отправена към създаване на семейство, дом. Много добро време за сключване на брак, тъй като този ден е свързан със семейството и рода. Семейство, създадено в това време има всички шансове да се превърне в могъщ род с предаване от поколение в поколение на традиции и реликви. Също така е много подходящ ден за сключване на брак на двойка, която иска много деца. Полезни и ефективни са особено сега водните процедури, къпането.

Ако в този ден все пак чувствате упадък на силите и лошо настроение, ще трябва кардинално да промените своя начин на живот към по-здравословен и въобще да се заемете със здравето си.

Благоприятно време за любов, творчество и духовно търсене. Всички дела вървят добре. Дори да има неблагоприятни събития, те ща са краткотрайни и няма да нанесат осезаема вреда.

Секс - Това е най-подходящото време за зачеване на дете. Поради тази причина, сексът трябва да бъде празничен и ако е възможно - богат на оргазми, пише Блиц. Според най-новите научни данни, детето заченато по време на секс без оргазъм, често боледува и има по-малко късмет в живота и обратно, детето което е заченато по време на оргазмен секс, има добро здраве, по-високи умствени способности и устойчив характер.