В периода 5 март - 15 април, стартира ретроградното движение на Венера. Какво значи това, разказва любителят астролог Бистра във видео от канала ѝ "Harmony within" във Vbox7.com.

Венера е планета, свързана най-вече с партньорските отношения, изкуството, дипломацията и финансите. На едно друго ниво тя определя изборите и оценките, които правим, отношението ни към красотата, хармонията, любовта и в някаква степен доверието, от което идва и умението за споделеност. През ретроградния ѝ период не са подходящи инициативи по отношение на тези теми, тъй като както планетата от наша гледна точка, всичко ще върви назад и наопаки.

Ако сте финансист, човек на изкуството или искате да създадете пълноценни отношения с нов партньор, най-добре е да изчакате и да пристъпите към действия след средата на април.

За какво е полезна ретроградната Венера?

За вътрешна работа, дълбоко осмисляне както на финансовите ви дела и творчески проекти, така и в посока на това какво искате от отношенията си. В този период може да срещате хора от миналото и е добре да разплитате, изяснявате и освобождавате стари ситуации.

Най-важното, което е добре да запомните за периода на ретроградната Венера - това е време за ретроспекция, обмисляне и изчистване на всички ваши представи по отношение на сферите от живота ви. Ретроградната Венера ви позволява да свършите дълбока вътрешна работа, с която да освободите място за новите проекти, ситуации и хора, които ще дойдат в живота ви.