Най-големият европейски производител на двуколесни моторни превозни средства, представи два революционни свои продукта - GITA и KILO.

GITA е робот, висок 66 см, може да носи до 18 кг и да се движи със скорост 35 км. Той следва човек или да се движи автономно в предварително нанесени на картата райони. GITA има специфична сферична форма и изчистен дизайн. Той може да се ориентира в пространството, работи на батерия, която издържа до 8 часа и се зарежда със зарядно за 3 часа.

KILO  е "големия брат" на GITA, и благодарение на по-големия си капацитет, може да превозва до 100 кг в своето 120-литрово отделение. Благодарение на трите си колела той е изключително стабилен, пише Profit.bg.

Микеле Коланино, изпълнителен директор на Piaggio Fast Forward, и Роберто Коланино, изпълнителен директор на Piaggio Group, казват, че GITA е създаден, след като от компанията проучват хората и техните навици. „Разбрахме, че трябва да създаваме продукти, които да отговарят на нуждите на хората на утрешния ден“, коментира Микеле Коланино.

"Разработваме продукти, които да подобрят и разширят човешките възможности, вместо просто да се стремим да ги заменим. Представете си колко по-свободно ще можете да се движите от една точка до друга, ако не разнасяте багажа си", добавя Роберто Коланоно.

Външният вид на GITA е вдъхновен от поредицата „Междузвездни войни”. Произнася се "джи-та" и на италиански означава "кратко пътуване". Какво по – подходящо име за куфар?