Руски изследователи дадоха отговор на този въпрос, който навярно вълнува мнозина. Най-късметлийското и успешно име е Елена, смятат учените. То дава изключителна сила на притежателките си и им гарантира успешна и печеливша кариера. Според изследването, проведено от специалистите, жените, които носят това красиво име, постигат най-големи успехи в областта на политиката и икономиката.

Учените наредиха на почетното второ място името Наталия. На трето място поставиха имената Ирина и Татяна. Останалите успешни имена са Катрин, Светлана и Мария.

Но името Елена е безспорен фаворит. Жените, които са кръстени така, са извънредно талантливи, надарени с креативно и нестандартно мислене. Биха могли да се изявяват в изкуството, както и в точните науки.

Печелят симпатиите на хората и са ухажвани на любовното поприще. Името Светлана пък предопределя насоченост към лекарската професия.

Дамите, които носят името Ирина , печелят успехи в маркетинга.

Що се отнася до представителите на мъжкия пол, руските учени смятат, че имената Александър и Валентин са най-успешни, пише За Жената.БГ. Господата с тези имена печелят успехи на работното място и нерядко се занимават със собствен бизнес. Забогатяват бързо, благодарение на предприемчивия си нюх.