Трифон Зарезан и Св. Валентин минаха, но както любовта към човека до нас, така и любовта към виното могат да се показват във всеки един ден от годината. Няма любител на тази напитка, който да отхвърли значението на аромата му. Проучвания са установили, че формата на чашата, от която пиете, влияе на букета от аромати. Но може ли специална чаша, която пасва на формата на лицето ви, да ви помогне да оцените по-добре деликатния аромат на виното?

Нова кампания в Kickstarter твърди, че отговорът на този въпрос е да. Най-малкото подобна сложно проектирана стъклария би била идеалния подарък. Тя носи името Wine Glass Mask и се смята, че е първата чаша за вино в света, която идеално пасва на контура на лицето на собственика й. За разлика от типичната стъклена чаша за вино, където отворът е кръгъл, Wine Glass Mask е с форма, наподобяваща противогаз.

И въпреки че е интригуваща идея, нуждата от подобно изобретение като че ли не е съвсем належаща. Именно затова при кампанията си в Kickstarter, която продължава вече 24 дни, Wine Glass Mask е набрала само 366 долара от осем поддръжници. Поставената цел е достигане на сумата от 78 000 долара. Това е много за чаша за вино - независимо от формата й, пише T+L, цитирана от profit.bg.