Празникът на Любовта и влюбените е днес. Имате хубав повод да поднесете подарък независимо - дали е малък или голям, стига да е от сърце. Подаръкът може да направи деня на човек по-хубав, доказвайки колко е специален за някого.

Предварително трябва да знаете, че представителите на Овена не са от най-свенливите хора и високо биха оценили екстравагантно цветно бельо. Овенът обича да бъде в първите редици, така че е наложително да му подарите вещ, която привлича погледите. Организираните от тях рождени дни са шумни и непредвидими, а те като добри домакини ще се постараят компанията да е разнородна и празнично настроена. В случай, че не знаете какъв точно да бъде вашия подарък, то задължително се насочете към магазините, където можете да намерите всевъзможни модернистични произведения на изкуството.

Не си губете времето да подарявате на честолюбивия Овен подаръци, купени случайно или от "магазин за 1 лев". Не се и съмнявайте, че ще разбере и ще се обиди. По-добре им подарете нещо истинско и живо – рядко зелено растение или папагалче в клетка. Овните охотно приемат и бижута от натурални камъни.

Телецът обича да получава практични, но скъпи подаръци. Ако възможностите не ви позволяват да купите картина, то подарете им уникално бижу и задължително оставете цената небрежно да се вижда. Не забравяйте добре да се погрижите и за външния си вид, тъй като ще сте в компанията на отбрани гости. Не се съмнявайте - храната ще изобилства, а напитките ще са подбрани с вкус. Атмосферата ще е празнична и най-вероятно през цялото време ще имате усещането, че посрещате Нова година. Телецът ще се погрижи да запомните това събитие за цял живот.

На трудолюбивия Телец подхождат приятни малки вещи, които да носят красота в трудовото ежедневие: настолен часовник, писалка със златно перо, загадъчна фигурка, рамка за снимки (в нея тя може да сложи и Вашата).

Близнаците са изключително впечатлителни натури, така че дори и да напишете стихотворение в тяхна чест те ще са най-щастливите хора на земята и ще помнят жеста до края на дните си. Импровизирайте и ще бъдете дарени с най-пленителната усмивка от представителя на този въздушен знак. В никакъв случай обаче не очаквайте богато угощение от близнака - имайте предвид, че той най-вероятно е организирал празненството в последния момент и е напълно неподготвен. Нежната половинка от зодията би изкрещяла от радост при вида на пълен комплект гримове или шикозен телефонен апарат.

Близнаците обожават остроумните подаръци-изненада и за да им се угоди трябва да се потрудите малко повече. Смешна запалка-пистолет, звънчета… или комплект от, на пръв поглед, несъвместими предмети, придружени със стихче, за което отговаря Вашата фантазия. Наблегнете на индивидуалното, с което ще Ви запомнят.

За Раците купете подарък от антиквариат - меден свещник, който задължително да е притежаван от няколко поколения или китайска лампа, която биха могли да ползват на романтичните вечери. В никакъв случай не забравяйте начина, по който ще поднесете скъпоценния си дар, тъй като това е част от ритуала. Най-важното за представителите на този зодиакален знак е трайността не само на вещите, които им поднасяте, но и правилното изразяване на чувствата в такъв момент. Раците са затворени личности и имат нужда да ги подсетите за празника.

Раците са големи любители на комфорта и уюта. Подарете на жената-Рак нещо меко и топло – блузка от камилска вълна, красиви и топли пантофи, стелки, които премахват напрежението в мускулите на краката…., а защо не и някакъв полезен домакински уред – сокоизтисквачка или блендер?

Огненият Лъв само си търси поводи, за да организира поредното тържество за най-близките си хора. За него всеки ден може да се превърне в празник, стига разбира се да е настроен на тази честота. Независимо къде ще се състои фиестата при всяко положение, знайте, че сте взели участие в нещо неповторимо. Не ви препоръчвам да отивате на това грандиозно събитие, ако не сте във форма, защото ще се изложите. Най-подходящият подарък за Лъва е царският, така че раздвижете фантазията си и ще откриете правилния отговор на загадката. Знайте, че трябва да е шокиращ и необикновен.

Въпреки че си дава вид, че й е все едно, жената-Лъв очаква от Вас истински царски подарък. Тя иска да получи истинско бижу – колие или пръстен с брилянт. Мъжът-Лъв няма да се обиди, ако му подадете плик с няколко банкноти в евро.

Ако желаете да не изнервите Девата на празненството, което е организирала, то трябва задължително да бъдете в точния час на точното място с практичен подарък в ръце. Купете й пуловер или чадър и не се сърдете, ако не ги употребява, тъй като Девите са много взискателни и претенциозни натури. Най-вероятно ще ви поканят на вечеря в тесен приятелски кръг. Очаквайте да видите резултата от няколкомесечна подготовка - масата ще е богато украсена, а храната ще е в изобилие. Представителят от този зодиакален знак непрестанно ще пърха около вас, за да задоволи всяка ваша прищявка. Насладете се на уюта и спокойствието.

Девите имат разностранни интереси и затова изборът на подарък зависи от това колко добре познавате дадения човек. Можете да зарадвате Девата с компакт диск с любима мелодия, с нещо, свързано с хобито й/му, енциклопедия, бижу от ахати.

Везните обичат с повод или без повод сами да избират своите подаръци. Този факт е налице, не защото не вярват на своите приятели, а защото знаят от какво точно имат нужда. В повечето случаи става въпрос за нещо свързано с работата им. Не биха ви отказали годишен абонамент за някое популярно издание или книга, която жъне световни успехи. Ако не познавате добре вкусовете им, то по-добре им купете игра, с която да си отпочиват след тежкия работен ден. Везните са необикновени личности и не се изненадвайте, ако празнувате рождения им ден на кораб или в някоя хижа. Мога да ви гарантирам едно, а именно, че погълнатото количество алкохол ще е като през “сухия режим”.

Везните не обичат екзотични или уреди със сложно описание или инструкции на чужд за тях език. За тях е подходящ подарък, който радва окото с красотата си и поддържа тяхното чувство за хармония, свойствено за този знак. Най-добре е това да бъде предмет на изкуството – картина или просто албум с подбрани репродукции на известни художници, старинен сервиз или предмет на съвременното изкуство.

Скорпионът винаги е искал доказателства за уважение и почит. Най-безценният, който можете да му направите, е да намерите художник, който да увековечи лика му. Другата възможност е да им подарите огледало с размерите на стена или красива рамка за семейните портрети. Скорпионът търси крайностите и изненадите. Опаковката на подаръка има голямо значение за него. Намерете специалист, който добре да оформи букета и не на последно място, изрепетирайте начина, по който смятате да поднесете дара. Подгответе се психически да общувате в претенциозна и дори снобска среда.

Скорпионът, в стремежа си да поразява и обезкуражава, очаква от Вас подарък, който ще й/му помогне за пореден път да се отдели от тълпата. Подарете му бутилка хубаво уиски/вино, мобилен телефон с необичаен дизайн или ръчен часовник с множество сменяеми циферблати или каишки, които да сменя според настроението си.

Дружелюбният Стрелец очаква от вас някакъв грандиозен жест на внимание. Не е достатъчно да купите нещо, важен е жеста. Напишете реч за случая. Демонстрирайте уважение и почит към тях, като им обясните колко енергия сте вложили за подготовката на подаръка. Стрелците рядко са наясно какво точно трябва да бъде тържеството, което биха искали да организират, затова се нуждаят от помощник. Изберете вие мястото, където да съберете приятелите - нещо непретенциозно, но уютно. Не забравяйте преди тържеството да му дадете чаша уиски или валериан за отпускане, тъй като те винаги се притесняват дали гостите им ще останат доволни.

Искрените и очарователни Стрелци ще се зарадват на всякакъв подарък – те просто оценяват вашето старание при избора му. Можете да подарите книга с разкази за детективи, магии… музикална кутийка… Дори най-обикновен поздрав по телефона за Стрелеца е ценен като знак на Вашето внимание.

Козирозите обикновено обичат да събират близки приятели вкъщи, но когато става въпрос за масова веселба, то празненството трябва да е извън дома им. Представителите от този зодиакален знак са стеснителни хора и прекалено личен подарък би ги смутил. Изберете парфюм от висока класа или кожен портфейл, защото именно така ще затвърдите мнението на козирога за неговата солидност и значимост. Тържествата организирани от него са непредсказуеми, така че е ваша задачата с подарък и жестове да намалите дистанцията, но не прекалявайте, защото това може да доведе до обратен ефект.

Козирогът обича всичко загадъчно и тайнствено. Подарете й/му карти за гадаене или други магьоснически атрибути. Ще й/му харесат загадъчни лампи, в които нещо се движи или върти. Подходящ подарък са и сборник с главоблъсканици или книга за космоса.

Водолеите се надяват да получат потвърждение на факта, че светът се върти около тях. Фантазиите им са твърде колоритни, а най-голямата мечта на всеки Водолей е да режисират празника си по свой собствен начин. В мига, в който прекрачите прага на дома им, бъдете готови за всякакъв род изненади. Не се ангажирайте да им купувате претенциозни. Единствено се заредете с положителна енергия и с нагласата, че веселбата ще продължи до зори, но точно къде дори на вас самите до последно няма да ви бъде ясно. Диск с добре подбрана музика или талисман за късмет са най-подходящите дарове за тези чаровни представители от зодиака.

Склонните към гениалност Водолеи с удоволствие ще приемат за подарък фотоапарат, камера или нова компютърна игра – всичко, което може да развива аналитичния им ум и да им даде повод за зараждане на нови оригинални идеи.

Ако искате да поднесете възможно най-добрия подарък на представител от зодия Риби, то организирайте тържеството без тяхно знание. Бъдете сигурни в едно, че радостта, която ще им доставите ще помнят за цял живот. Друг начин да ги заинтригувате е да им подарите книга от луксозно книгоиздателство. Комплиментите са част от ритуала, който трябва задължително да изпълните. Рибите са толкова любвеобвилни, че някой домашен любимец би си намерил идеалния стопанин. Не се изненадвайте, ако разберете, че подбраното меню е поредния експеримент, важното е да запазите самообладание на духа.

Впечатлителните Риби обичат да получават подарък, който носи в себе си мир и хармония. За тях подходящ подарък са албум за снимки, филми за животни, бижута и други украшения от камъни, които могат да им послужат за талисмани.