Проучване разкрива колко струва любовта - от първата среща до сватбата, пише в. "Сънди експрес". Целта на допитването, направено във Великобритания от Gumtree преди предстоящия празник на влюбените, е била да установи количественото измерение на романтичната връзка през различните ѝ етапи.

Авторите му са установили, че от първата среща до заветното "да" всеки от партньорите олеква с над 6300 лири (около 14 300 лв.). Сумата включва романтични вечери, нанасяне в общ дом и обзавеждането му, както и разходите за големия ден.

Специалистите изчисляват, че ако типичната сватба струва 4300 лири, партньорите ще трябва да си поделят по 2150 лири за организирането ѝ.

Преди това любовните разноски включват нанасянето в общ дом, което струва около 1560 лири на партньор, пише vesti.bg. По-голямата част от тази сума отива за закупуването на мебели, бяла техника и поделяне на текущи сметки.

Проучването показва също, че независимо дали любовта ще бъде трайна или в крайна сметка ще угасне, за 23% от двойките парите са най-честата причина за скандали помежду им.

Още любопитни неща за романтиката и любовта, разберете във видеото: