Възрастта, на която хората започват да тренират за добро здраве, вместо за привлекателна външност, е около 35 години, пише в. "Сънди експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на "Върджин фитнес". Допитването показва, че за над 50 процента от младите под 25 години основният мотив за тренировки е външността.

За индивидите на тази възраст е по-важно да изглеждат добре на снимките от почивка, отколкото да са достатъчно издръжливи, за да участват в маратон. За сравнение - едва 36 на сто от хората във възрастовата група между 35 и 44 години тренират заради добрия външен вид. На тази възраст приоритет вече е физическата активност за добро здраве, съобщава БТА.

Търсейки други причини, които подтикват хората да тренират, авторите на проучването са установили, че една трета от анкетираните гледат на физическата активност като на средство за противодействие на стреса. Допитването показва още, че британците отделят средно 4,3 часа седмично за тренировки.