Само след един ден ще се сбогуваме с Годината на маймуната. Всички видяхме какви неща преживяхме и в политиката, и в природните бедствия. Сега навлизаме в Годината на червения огнен петел, който е символ на гордо вдигната глава и на високо самочувствие.
 
Петелът е събирателен символ – кокошките винаги се събират около него. Тази година продължава до 15 февруари 2018 г. Петелът символизира слънцето, зората, новото начало, пробуждането – той кукурига, събужда ни и влива сили в нас. Toва каза за "Флагман" феноменът Стефка Добрева. Ето какво каза още ясновидката:

"Добра поличба е носенето на райе. То ще бъде много на мода – добре е да се носи на поли, на рокли и костюми. Цветът на тази година ще бъде розово, жълто, кафяво. Червеният цвят трябва да се избягва, защото той няма да носи доброта през годината. Там се получава огледален образ, затова трябва да избягваме червеното. При бижутата трябва да носим злато. То се явява като защита.

2017 година е година на успехите. Не е случайно, че избирахме президент. Годината е подчинена на елемента огън, който носи топлина и много любов. Това не говори, че тези неща ще се постигнат лесно. 

Успешна е годината за психолози, художници и хора на изкуството. Те се зареждат с огнена енергия, с червена енергия от първа чакра, където е пробуждането от застоя.

Децата, които са родени в Годината на петела, ще са много самоуверени, независими, уравновесени и най-важното – ще имат високо самочувствие. Това не е случайно, защото те ще усещат силата в себе си.

С лични успехи ще бъдат наградени хората с дати 8, 10, 17, 20. Хората, родени на тези дати, ще имат възможност за добро начало. На тях им се дава ново начало с нови връзки и начинания в професионален план. Те може да си позволят и промени на местожителството.

Ще има големи промени в живота на зодиите. Почти на всички се дава нещо добро. Петелът ще ни зареди с хубава огнена енергия от първа чакра, където са всички заложени информации. Затова и се дава шансове на отделните зодии.

За Овена има един девиз – „Довършете това, което сте започнали, и наистина ще имате големи успехи!”

Телецът тази година има нужда от много емоция, затова трябва да отдаде по-голямо значение на личния си живот, а не на професионалния или нещо, което трябва да гони като цел. Той трябва да обърне внимание на живота и емоциите си, защото много негативна енергия има в него.

За Близнаците годината е изпълнена с много успехи.

При Рака има спокойствие и успехи.

Лъвът трябва да вика „Ура!” Той е на върха. Годината му е добра и ще жъне много големи успехи.

Девите трябва да бъдат по-решителни, защото по пътя им през тази година ще има много изпитания. Те обаче ще им дадат добри уроци, които ще им бъдат в полза за в бъдеще.

Везните имат много големи шансове, но трябва да обърнат много голямо внимание на всеки от тях, за да не изпуснат възможности. Те трябва много да слушат интуитивния си глас.

Скорпионите също ги очаква голяма промяна, но при тях има два пътя. Те трябва да следват интуицията, за да не отидат на грешния път. Те обаче имат силна интуиция и ако я слушат, и при тях годината ще е много добра.

При Стрелеца има много силна енергия и девизът му е „Само напред!” Тази енергия, която се дава на Стрелците за годината, е една огнена енергия. При тях много неща могат да се развият добре и в личен, и в професионален план.

На Козирозите се дава шанс за още по-добра реализация.

Водолеите са хора с творчески характер, затова хоризонтът на годината им е отворен. Водолеите, които са художници, артисти – при тях се открива много добър и светъл хоризонт.

Рибите ще почувстват невероятен прилив на енергия и ще се радват на голям късмет.

Много трябва да си пазим сърцата. Петелът е много емоционален, действа на момента. Затова хората с високо кръвно налягане трябва да обръщат двойно повече внимание на проблема си. Много хора ще започнат да вдигат кръвно налягане. Огънят е топлина и разбиране, затова годината е за преосмисляне на живота. Всички, които се стремят, но обмислят живота, ще бъдат с гордо вдигнати глави така, както виждаме петела сред кокошките".