Поредният, осми епизод на "Междузвездни войни" вече има официално заглавие. Lucasfilm разкриха, че филмът ще се казва "Star Wars: The Last Jedi". Лентата е продължение на излезлия в края на 2015 година "Междузвездни войни: Силата се пробужда" и ще продължи историята на новите герои Рей, Фин и Кайло Рен.

Заглавието на Епизод 8 най-вероятно визира Люк Скайуокър. В "Силата се пробужда" стана ясно, че след крахът на Империята, Люк е създал нов джедайски орден. Той обаче е бил унищожен от неговия племенник, сега подвизаващ се под името Кайло Рен. Именно Люк се явява "последният джедай". Възможно е заглавието да визира и младата Рей, която в края на предния филм намира оттеглилия се в изгнание Скайуокър и тепърва ще започва обучението си за джедай.

Преди дни режисьорът на филма Раян Джонсън разкри, че за разлика от предните филми, "Междузвездни войни: Последният джедай" ще започва директно след събитията от "Силата се пробужда". Множество източници твърдят и че филмът ще е по-мрачен, подобно на "Империята отвръща на удара".

"Последният джедай" ще се появи по кината през декември.