Два любопитни епизода от деня на церемонията по встъпване в длъжност на Доналд Тръмп продължават да пораждат коментари и разнородни хипотези в интернет. Първият епизод е този, в който новата първа дама Мелания Тръмп подари синя кутия от бижутерската верига Тифани на предшественичката си Мишел Обама. Това стана точно на входа на Белия дом, където семейство Обама трябваше да позират пред фоторепортерите със семейство Тръмп преди чаената церемония и преди да се отправят за церемонията по полагане на клетва от Тръмп.

За кратко камерите уловиха Мишел Обама, озовала се в неудобното положение да се чуди какво да прави с голямата кутия, с която не би искала да позира пред фотографите. Накрая на помощ й се притече Барак Обама, който отнесе кутията вътре в Белия дом.

В интернет последваха редица спекулации какво може да има в кутията, пише в. "Ню Йорк таймс". Потребители предположиха, че може да е чанта за документи, голяма лупа, рамка за снимки, голямо колие с обеци към него, кутия с шоколадови бонбони. Имаше и шеговити коментари, в които се казваше, че вътре била данъчната декларация на Доналд Тръмп, която всички настояваха да видят по време на предизборната кампания.

Други потребители на интернет предположиха, че в кутията е имало бележка от Мелания Тръмп, в която тя молела семейство Обама да я вземат с тях, като напускат Белия дом, и да я отърват от бремето да бъде първа дама. Шегаджия в социалните мрежи предположи, че в кутията има диск с епизоди от риалити шоуто на Тръмп "Стажантът". От бижутерската къща Тифани отказаха да съобщят какво е имало в кутията на Мелания Тръмп.

Потребители в интернет се пошегуваха още, че с този подарък Мелания е искала да се извини на Мишел за това, че плагиатства нейна реч преди време. Други потребители пък казаха, че е било по-добре Мелания да беше подарила цветя на Мишел вместо набиваща се на очи кутия, която е де факто реклама на бижутерската къща Тифани, пишат изданията "Паризиен" и "Хъфингтън пост".

Вторият епизод, породил доста интерпретации, бе впереният поглед на Бил Клинтън в нещо, пише 24 часа. Този поглед бе уловен от съпругата му Хилари. Камерите запечатаха именно момента, в който Хилари констатира, че Бил е силно заинтригуван от нещо и показаха промяната в изражението й, докато тя гледа как той гледа нещо интересно.

Потребител на Туитър, нарекъл се Battle Eagle (в превод Боен орел), първи подхвърли идеята, че Бил Клинтън съзерцава дъщерята на Тръмп - Иванка, и тази версия се разпространи в медиите. Според потребители на социалните мрежи обаче в същата посока, в която гледал Бил Клинтън, се намирала и Мелания Тръмп.

Появиха се и спекулации, че бившият президент е гледал протестиращо множество срещу Тръмп в далечината или пускане на балони в чест на полагането на клетва Тръмп. Според потребител на интернет не е важно какво е гледал така вглъбено Бил Клинтън, важното е, че това не е била жена му.