Бебетата натрупват знания по езика, който слушат дори през първите няколко месеци от техния живот, посочва проучване, цитирано от Би Би Си.

Ако се преместим в друга държава и забравим майчиния си език, можем да запазим тази си способност, дори и да не осъзнаваме. Учени споделят, че родителите трябва да говорят възможно най-много на своите бебета още от раждането им. Изследването показва, че осиновени деца от Южна Корея, които не живеят там от самото си рождението, надминават очакванията към корейското им произношение години след това.

Въпреки че се очаква те да са забравили всичко, резултатите показват друго. Дори навършили 30 години, след като преминат кратък курс, техните постижения в четенето в сравнение с тези на индивиди, които не са с азиатски корени, са чувствително по-добри.

Няма разлика при резултатите на хора, които са били осиновени преди шестия месец от тяхното рождение, когато още не умеят да говорят, и тези след 17-я месец, когато вече са усвоили част от езика, пише 24 часа. Процесът на научаване на рождения език започва съвсем рано - още докато детето е в утробата на майката.

Бебетата започват да разпознават гласовете на своите майки от момента на раждането си.